O aplicatie cel putin utila

Cu totii stim ca daca nu suntem conectati la o anumita retea de telefonie sau de internet nu putem sa ne folosim corespunzator telefonul mobil, in mod special cel “inteligent”. Insa chiar daca avem o conexiune buna de telefonie mobila si de internet uneori nu putem sa le folosim corespunzator. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, zonelor in care ne aflam in diferite momente, de exemplu atunci cand suntem in metro, in parcari subterane, in zone inalte sau in special in zone fara acoperire.

Pentru a evita astfel de situatii a fost lansata aplicatia FireChat, o aplicatie care ne ajuta sa comunicam chiar si atunci cand nu avem “acoperire”. Pentru a beneficia de aceasta aplicatie trebuie sa folositi iOS 7 si sa o descarcati gratuit din App Store (tehnologia folosita se numeste Multipeer Connectivity Framework); nu trebuie sa va autentificati in nici un fel pentru a o folosi (adica un cont anume sau o parola). Totusi nu puteti sa comunicati cu orice persoana doriti, trebuie ca aceasta sa se afle pe o raza de circa 10 metri in jurul vostru pentru a functiona cat mai bine.

Probabil anumite persoane vor considera ca nu este o aplicatie utila, insa atunci cand esti pe munte cu prietenii intr-o zona fara semnal (de nici un fel) poate fi placut sa poti trimite pozele facute “de la un cort la altul”. Pentru ca ma numar printre persoanele “vizate” de aceasta aplicatie, mi-am descarcat-o si pot spune ca, uneori, este destul de utila. Voi ce parere aveti? Va place sa comunicati “fierbinte”?