O buna idee de afaceri

Te-ai saturat sa ai un sef (sau mai multi) care te exploateaza? Ai muncit prea mult timp pentru altii si acum ai vrea sa ai propria afacere? Nu stii in ce domeniu sa-ti investesti banii astfel incat sa ai profit garantat? Vrei sa-ti schimbi domeniul de activitate si sa incepi ceva nou?

Daca raspunsul tau este “Da!” pentru cel putin una din intrebarile de mai sus, atunci ai ajuns exact unde trebuie. In randurile de mai jos va voi oferi cea mai buna idee de afaceri pe care am descoperit-o anul acesta, un detector de metale.

Glumeam, idea mea geniala de afaceri: mergem in Elvetia si gasim aur in apa. Suna putin ciudat si ireal, dar ar putea fi o idee buna de afaceri.

Aur in apele menajere

Conform unui studiu publicat in The Verge, cercetatorii din Elvetia au descoperit ca in apa menajera ar exista circa 43 kilograme de aur (adica o valoare de 1,8 milioane de dolari ar pluti anual prin apele menajere elvetiene).

Acest lucru este posibil pentru ca 70% din aurul din intreaga lume trece prin rafinariile din Elvetia, unde aurul se pierde prin efluentii (termen tehnic: lichidele care ies din instalatie) si namolul eliminat din uzinele de tratare a deseurilor.

Nu doar aur se gaseste in apele bogatilor din Elvetia, ci si argint. Mai exact 3000 de kilograme de argint care valoreaza 1,7 milioane de dolari ar pluti zilnic in apele menajere.

Cum ai putea sa faci rost de bani

Studiul a analizat 64 de uzine de purificare a apei. Tot conform oamenilor de stiinta aceste metale nu sunt periculoase pentru mediul inconjurator.

Asadar, daca ai putea sa-ti iei o sita si sa intri in apele din zonele in care sunt multe rafinarii, cu siguranta ai colecta suficient aur cat sa-ti ajunga macar sa-ti faci o casa modesta in Predeal.

Lasand ironia la o parte, elvetienii sunt atat de bogati incat au aur pana si in apa menajera. Noi nu avem nici macar autostrazi!

sursa imaginii: http://bit.ly/2wUyJUT