O lectie de igiena putem primi si de la anumite animale!

Igiena este foarte importanta. Si pentru animale, dar si pentru oameni.

Probabil cei care au copilarit alaturi de animale au observat ca acestea obisnuiesc sa se curete, un fel de spalat am putea spune.

Pisicile sunt campioanele in acest domeniu, iar daca ati trait alaturi de aceste feline ati observat rutina lor. Nu ne culcam pana cand nu ne spalam.

Era si o poezie in perioada comunista, in care un motan o invata pe fetita ca spalatul este important.

Cat de des ar trebui sa ne spalam si/sau curatam? Asta este o intrebare la care nu cred ca exista un raspuns clar.

Cateva cuvinte despre igiena

Cu siguranta ori de cate ori este nevoie. Fara a face exces.

Pielea si parul sunt protejate de anumite tipuri de uleiuri secretate de corpul nostru. Din pacate, acestea genereaza mirosuri si in societatea in care traim nu avem nevoie de acestea.

Le putem “camufla” folosind deodorante, parfumuri si evident spalandu-ne cu regularitate.

Este foarte important sa mentinem un nivel optim de igiena pentru a evita aparitia anumitor boli. Stiti ca despre hepatita se mai spune si ca ar fi “boala mainilor murdare”.

Ei bine, sunt multe boli care pot aparea ca urmare a faptului ca nu avem o igiena corecta. Fie boli digestive, fie ale anumitor organe sau de piele.

Alege sa iti respecti corpul

Alege sa fii curat si sa inveti sa-ti respecti corpul si de la exterior spre interior. Tot ceea ce facem trebuie sa fie in echilibru.

Daca traiesti intr-un oras aglomerat, poluat, daca te deplasezi in mijloacele de transport in comun, prin caldura sau prin medii care implica mizerie, trebuie sa acorzi o atentie sporita igienei.

Nu ca si moft, ci pur si simplu ca si respect pentru propriul corp.

Traind in camin, viata mi-a demonstrat ca spalatul nu este ceva agreat de multe persoane. Mirosurile neplacute pot fi camuflate prin parfum.

Nu uitati ca si rahatul care se inconjoara de trandafiri pana la urma tot miroase.