O lectie de istorie prea repede uitata

Cred ca nu este roman care sa nu fi auzit cel putin o data celebra lozinca/deviza: “Pe aici nu se trece!”. Din pacate, nu foarte multe persoane cunosc “originea” ei si ce a insemnat pentru istoria poporului nostru.

In anul 1917 au loc confruntarile dintre armata romana (sprijinita de rusii aflati in defensiva) si trupele germane (care erau in ofensiva), cunoscute sub numele de Bataliile de la Marasti, Marasesti si Oituz

O lupta importanta pentru istoria romanilor

Confruntarea de la Marasesti (castigata de romani) avea sa ramana in istoria noastra ca cea mai mare batalie (in ceea ce priveste durata, intensitatea si proportiile) de pe frontul romanesc, din timpul Primului Razboi Mondial.

Va recomand sa cititi mai multe informatii despre Batalia de la Marasesti pe wikipedia.ro si historia.ro. Rapiti-va jumatate de ora pentru a intelege sau a va reaminti o parte importanta din trecutul nostru, ca si popor.

Duminica trecuta, 6 august, autoritatile au sarbatorit 100 de ani de la bataliile purtate in acea zona (Marasti, Marasesti si Oituz).

Un eveniment care trebuia sa ramanana “memorabil” a fost “distrus” de influentele clasei politice, centenarul transformandu-se intr-un fel de “circ”.

Am gasit un reportaj pe youtube postat de catre cei de la Recorder care mi s-a parut a fi explicit. Daca vreti sa intelegeti mai bine ce a fost acolo, urmariti cele aproape 8 minute care reprezinta rezumatul intregii zile.

Mark Zuckerberg se pregateste pentru alegerile prezidentiale?

In alta ordine de idei, fara nicio legatura cu istoria frumoasei noastre tarisoare, se pare ca tot mai des citesc stiri care dau de inteles faptul ca Mark Zuckerberg isi pregateste profilul politic.

Acesta l-a angajat recent pe Joel Benenson (a fost consilierul lui Barack Obama si consultant in campania lui Hillary Clinton), iar la inceputul acestui an pe: David Plouffe (a fost manager in campania lui Obama), Amy Dudley (a fost consiliera unui senator democrat) si Ken Mehlman (a condus campania lui Bush din 2004 ).

Sa fie co-fondatorul si presedintele retelei Facebook unul dintre candidatii din cursa pentru alegerile prezidentiale din 2020? Sa fie Mark Zuckerberg rivalul lui Donald Trump?

Asteptam “cu sufletul la gura” noile informatii din acest domeniu. Pana la urma si istoria tarii noastre va fi influentata de ceea ce se intampla la nivel mondial.

sursa imaginii: http://bit.ly/2ul0CEz