O noua metoda de a produce curent electric!

M-a atras electricitatea inca din copilarie, motiv pentru care am si fost la celebrul Palat al Copiilor si am invatat “cate ceva” despre acest subiect.

Nu am studii superioare in acest domeniu si nici nu am vreo experienta, dar pot repara chestiile “casnice”, “cotidiene” si e si asta un avantaj, zic eu!

Pentru a produce curent electric omenirea a folosit “puterea” naturii, pentru ca “a fost la indemana”.

Cum se produce in prezent curentul electric

Ne-am ars combustibilii minerali in termocentrale, am blocat cursurile apelor puternice si am facut hidrocentrale. Am captat puterea vantului in eoliene si a soarelui in panouri solare, energia geotermala, am ajuns sa folosim pana si centralele atomice.

Toate aceste resurse insa sunt costisitoare, unele dintre ele se termina si am vrea si noi ca macar in ceasul al noualea sa ne protejam putin planeta.

Din acest motiv, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Columbia, a gasit o metoda inedita. Momentan ideea este doar in stadiul de concept, nu a fost studiat si impactul negativ (evaporarea apei este parte importanta a ecosistemului, influentand clima).

Electricitatea ar putea fi produsa prin evaporarea apei

De fiecare data cand Soarele incalzeste intinderile de apa, caldura emanata de acesta transforma apa in vapori. Daca ar exista un fel de “ferma” care sa colecteze acesti vapori si sa ii transforme in energie electrica, s-ar produce de 3 ori mai multa energie decat de la eoliene.

Un avantaj enorm, atat pentru oameni, cat si pentru planeta. O veste buna pentru toata lumea!

Trebuie doar sa avem putina rabdare pentru ca, de la stadiul de concept si pana la a putea fi pusa in practica, aceasta idee mai are de traversat cateva etape importante.

sursa imaginii: http://bit.ly/2xKWeB5