O parte din predictiile din trecut au devenit realitate!

Sunt convins ca si voi v-ati imaginat, cel putin o data, cum va arata viata in viitorul apropiat. Sa zicem in urmatorii 100 de ani.

Poate va intrebati cum si-au imaginat strabunii nostri ca va arata viata din zilele noastre. Cat de precisi au fost in predictiile lor, ramane sa aflam in randurile de mai jos.

Multi dintre noi avem imaginatia dezvoltata in anumite domenii. Depinde de fiecare dintre noi cat de mult o lasam sa “zburde”.

Predictiile din trecut

Transportul, comunicarea, automatizarea, energia, sunt domenii esentiale pentru noi in prezent. Asa cum au inceput sa fie si in urma cu circa 100 de ani.

Cunoscutul inventator al telefonului, Graham  Bell, specula ca in viitor vom putea sa facem mecanic actiuni pe care le faceam manual, de la distanta, fara necesitatea firelor.

Predictia lui s-a realizat daca ne gandim la faptul ca putem sa deschidem usa de la intrarea in garaj cu telecomanda. La fel cum putem sa ghidam jucariile prin telecomanda sau putem sa ghidam navele in spatiu.

Limitarea sau renuntarea la combustibilii fosili era de asemenea imaginata si dorita. Tot Graham Bell a speculat ideea ca putem folosi energia solara, pentru a produce energie electrica. Celebrele panouri solare din zilele noastre sunt exact rezultatul acelor perioade.

Trecutul a prins contur in prezent

La inceputul secolului trecut oamenii isi imaginau ca fiecare persoana din lume va avea propriul automobil. Nu suntem departe de adevar, tinand cont de faptul ca in SUA 95% dintre familii detin automobil. Felul in care isi imaginau ca arata masinile nu coincide cu realitatea zilelor noastre.

Tot in acea perioada isi imaginau si ca transportul aerian si acvatic va fi “la ordinea zilei”. Din fericire, balenele nu au fost domesticite, doar transportul aerian a ajuns aproape cum si-au imaginat.

La fel nu a fost realizata nici extinctia daunatorilor (tantari, soareci) sau limitarea animalelor salbatice in spatii controlate. Ceea ce e un lucru bun, din punctul meu de vedere.

Accesul la tehnologie in interes personal, precum distractia, era ceva dorit si ceva ce in prezent utilizam. Cu toate ca in imaginatia lor nu exista actualul televizor, au fost precisi in acest sens. Chiar si aparitia frigiderelor a fost imaginata.

sursa imaginii: http://bit.ly/2qGzPow