O plaja special destinata persoanelor cu dizabilitati. In Romania!

In cazul in care ati citit deja ultimul articol postat, ati realizat si voi ca noi, romanii, suntem destul de “privati” de vacante. Din nefericire.

Asa cum scriam si atunci, aceasta realitate trista are si cauze financiare, dar si altele (pe care, dupa parerea mea, le putem corecta).

O plaja special conceputa pentru …

Ca sa incheiem saptamana intr-o nota optimista, voi scrie despre plaja recent inaugurata in a noastra statiune turistica Mamaia.

Aceasta plaja este destinata persoanelor cu dizabilitati si are numeroase atractii pentru aceste persoane.

In total sunt mai bine de 2000 de metri patrati, special “ganditi” pentru a ajuta persoanele cu probleme de sanatate sa se relaxeze. Mai rar asa ceva, mai ales in tara noastra.

O padure de bambus, un cort cu tobe africane, curcubeu din perdele colorate. Atelier pentru olarit sau pictura pe sticla, gradina cu plante, ponton plutitor. Iata cateva dintre “atractiile” principale.

Toate cele 5 simturile sunt stimulate pe plaja “senzoriala”. Motive de bucurie pentru cei care sunt destul de greu incercati de viata.

Se intampla si lucruri bune in tara noastra

Chiar daca de multe ori consideram ca nu avem motive sa vizitam litoralul romanesc, pe buna dreptate, astfel de informatii parca ne redau speranta.

Speranta ca se mai poate face ceva bine si in tara noastra. Ca mai avem o sansa, daca ne implicam, daca ne unim fortele.

Este mult mai usor sa comentam, sa cautam scuze si acuze, din confortul propriei locuinte. Este mult mai greu sa ne sustinem (chiar si faptic ideile).

Cele mai multe blocuri din tara nu au rampa de acces pentru persoanele cu handicap. Chiar daca exista o lege in acest sens. Daca au, rampa are o inclinare mai mare decat cea corespunzatoare, pentru ca nu au avut spatiu sa o faca altfel sau pentru ca nu i-a interesat.

In aceste conditii, o plaja dedicata special persoanelor cu dizabilitati nu poate decat sa ma bucure.

sursa imaginii: https://bit.ly/2KC7NEz