O reclama mincinoasa. Cat de mult ne mai surprinde aceasta propozitie?

Au trecut doar cativa ani de cand cei de la Huawei au fost implicati intr-un “mic scandal”, sa-i zicem asa.

Atunci acestia au promovat capacitatile foto ale telefonului lansat folosind imagini realizate cu alte camere sau telefoane.

Se pare ca istoria se repeta.

O reclama care nu e tocmai ce ar trebui sa fie

O actrita a facut “greseala” sa posteze pe #instagram imagini din perioada in care realiza reclama pentru Huawei Nova 3. Reclama a fost facuta pentru piata de telefonie mobila din Egipt.

Voi posta in randurile de mai jos spotul publicitar, pentru a sti si voi exact despre ce scriu.

In videoclipul de prezentare, in momentele in care cei doi “par” a-si face un selfie, de fapt nu ar folosi un telefon.

Pana si functia de AI (adica inteligenta artificiala) este evidentiata in aceasta reclama. Insa exista posibilitatea ca selfie-urile sa fie facute cu un DSLR

Si faimosii Samsung au cumparat imagini de pe Getty Images si le-au prezentat omenirii, muritorilor de rand, drept selfie-uri realizate de telefonul Galaxy A8.

Reclamele sunt sufletul vanzarii

Cat de mult ii putem acuza, nu sunt in masura sa comentez acest aspect. Nu stiu exact care ar putea fi regulile “jocului” in ceea ce priveste reclamele.

Pana la urma reclama este “sufletul” vanzarilor. Cu toate ca stim ca nu este atat de bun produsul sau atat de util, tot il cumparam.

Sau daca ne asteptam sa fie exact ca si in reclama, inseamna ca avem o doza de inocenta. Ca sa nu o numesc altfel.

Sunt curios cati dintre voi ati cumparat un produs doar pentru ca ati vazut o reclama? Cu siguranta nu foarte multi.

Din reclame auzim despre existenta anumitor produse, dar pana la a-l cumpara trecem produsul respectiv prin o serie de “recenzii”, “review-uri”, cum vrem sa le numim.

Sunt aproape convins ca nu noi suntem generatia care mai poate fi “manipulata” cu atat de mare usurinta de acest gen de reclame.

sursa imaginii: https://bit.ly/2o6K4yt