O vacanta din care am invatat multe

In urma cu cinci ani am trait probabil una dintre cele mai interesante experiente, in ceea ce priveste un concediu sau mai bine zis o calatorie. O experienta din care am invatat ca noi, romanii, suntem destul de “inapoiati” in ceea ce priveste gandirea.

Alaturi de cativa prieteni buni am mers cu masina pana in Norvegia. Intreaga excursie a durat o saptamana si cateva zile si a fost o aventura obositoare, dar foarte frumoasa.

Am incercat sa profitam de fiecare tara prin care am trecut si sa vedem cat mai multe, daca tot eram cu masina. A fost si extrem de obositor si riscant, pentru ca era de cateva ori sa facem accident (fiind drumul lung te intalnesti cu tot felul de oameni/soferi).

Ce mi-a placut in Norvegia!

Sunt multe lucruri care m-au impresionat in tarile nordice. Peisajele spectaculoase, nivelul de civilizatie, cat de bine calculat e totul si … oamenii. Cred ca sunt printre cei mai fericiti din lume sau cel putin asta e impresia pe care mi-au lasat-o.

Faptul ca am mers intr-o sanie trasa de caini a fost ceva ce nu credeam ca voi face deoarece credeam ca e “barbar” sa chinui cainii asa. Dar a fost probabil una dintre cele mai educative experiente, pentru ca am invatat foarte multe de la localnici despre stilul lor de viata, despre rolul cainilor in societate, despre viata din trecut si pana atunci.

Extrem de mult mi-a placut si faptul ca aproape in fiecare camera aveau semineu electric, o metoda buna de incalzit pentru fiecare tip de locuinta si pentru fiecare zona, o varianta curata, moderna si care arata foarte bine.

In fiecare seara cand ajungeam in camera stateam in jurul semineului, ne faceam ciocolata calda sau cacao cu lapte si stateam la povesti. Probabil si pentru faptul ca se apropie sarbatorile am inceput sa-mi aduc aminte de acele seri. Era exact ca si in filmele americane.

Sa va mai descriu si faptul ca acolo toata lumea schiaza? E deja ceva ce probabil stiti. Cred ca cei mai mici nici nu stiau bine sa mearga in picioare si schiau. Au partii amenajate peste tot pe unde e posibil si imposibil.

Nimeni nu-si dorea sa iasa in evidenta!

Am vazut si foarte multe masini scumpe. Stateam in fata cabanei si in 10-15 minute cu siguranta vedeam ultimul model de la Volvo, Mercedes-Benz sau BMW, fara sa exagerez. Cu toate ca lumea avea bani, nimeni nu iesea in evidenta sau mai bine spus nimeni nu isi dorea sa iasa in evidenta. Ceva ce nu se intampla  si in tara noastra, din pacate.

sursa imaginii: electricflames.com