O vacanta in Grecia Insulara!

Cu peste aproximativ 3000 de insule, apele ei albastre si peisajele rupte parca din mitologia antica, Grecia Insulara este un loc ideal pentru o vacanta reusita. Avand tarm la Marea Ionica, cea Egeee si cea Mediterana, aceasta tara are aproximativ 15.000 de kilometri de coasta, ceea ce o transforma intr-o experienta adventuroasa si plina de mistere, atunci cand dorim sa o descoperim din acest punct de vedere.

Insulele Cyclade sunt, paote, cele mai cunoscute din intreaga Grecie, acestea incluzand Santorini si Mykonos. Exista curse de feribot care dureaza 4 ore, spre insulele din apropiere (Syros, Kythnos, Mykonos, Tinos, Sifnos) si cele care dureaza 8 ore, spre cele mai departate, in functie de cate opriri trebuie sa se faca pe drum. De asemeni, puteti lua feriboturi mai rapide, insa al caror cost va fi dublu. Multe dintre insulele Cyclade pot fi incluse intr-un itinerariu pe timp de vara, deoarece o calatorie intre ele devine mai anevoioasa atunci cand se incheie sezonul turistic.

Insulele Nordice Egeene sunt, in general, mult mai putin populare decat cele Cyclade, insa nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste frumusetea lor. Intr-un fel aparte, abia in aceste insule puteti vedea adevarata cultura greceasca insulara, fara influentele turistice si moderne.

Insulele golfului Saronic sunt cele mai apropiate de Athena, astfel incat el puteti vizita daca va aflati in acest oras. Cu o barca de viteza, puteti ajunge aici in mai putin de o ora. Sunt recomandate a fi vizitate pe timp de iarna si, desigur, pentru a petrece o noapte pe ele. Insula Hydra are reputatia ca rivalizeaza usor cu Mykonos, astfel incat o puteti considera o alternativa, daca nu va doriti aglomeratia de pe ultima.

Insulele Sporade se afla in partea egee de nord vest, intre Insula Evia si Muntele Pelion. Lesne de inteles ca peisajele vor fi deosebite, insa, cu siguranta, va vor impresiona si plajele din aceste locuri. Puteti ajunge pe ele din Agios Constantinos, in doar cateva ore. Pe Skyros, insa, va trebui intai sa mergeti pe Evia. Pe timpul verii, exista curse si spre Thessaloniki si Cyclade.

Lantul de insule dodecaneze se afla in partea de sud est a Greciei, unele dintre ele fiind aproape de Turcia, astfel incat puteti face si o excursie de o zi in aceasta tara, daca doriti. Calatoria spre ele, insa, dureaza aproximativ 15 ore, trebuind sa va imbarcati din Pireaus si, pe drum, sa opriti in Patmos, Leros, Kalymnos si Leros. Unele dintre aceste insule au resorturi moderne si foarte prietenoase cu turistii, insa pe altele veti gasi plaje salbatice si viata linistita tipic greceasca.

Daca doriti sa aveti o vacanta in Grecia Insulara care sa va ofere o experienta completa, va recomandam sa vizitati si Insulele Ionice, de asemeni, printre care se numara si binecunoscuta Creta. Rezervarile pentru Grecia 2013 le puteti face online pe site-ul agentiei de turism VIAROMANIA unde puteti primi asistenta turistica si consultanta din partea agentilor de turism experimentati.