O vacanta in Turcia pentru tineri!

Atunci cand te gandesti la o vacanta in Turcia, prima imagine care iti vine in minte este aceea a vizitarii obiectivelor turistice, a cumpararii diferitelor suveniruri si, in general, a plimbarilor. Insa nu toti turistii isi doresc vacante de acest timp, unii dorind sa profite de concediu si timp liber prin petreceri si momente inedite.

Situata la malul Marii Mediterane, Turcia ofera, in primul rand, posibilitatea practicarii sporturilor nautice. Incepand de la scuba diving si pana la navigari cu yacht-uri sau barci, tot ceea ce va puteti imagina puteti face aici. puteti inota in apele cristaline din golfuri sau avea parte de o plimbare romantica pe o barca, in special pentru ca, la Marea Mediterana, se vede soarele apunand in apa.

Orasele cu cea mai frumoasa viata de noapte, din Turcia, sunt in special cele din partea sudica, asezate pe malul marii, precum Antalya, Bodrum sau Fethye. In Istanbul, cele mai populare cluburi sunt Anjelique, situat pe malul Bosforului, Blackk, care are si o taverna greceasca, si Reina, localizat in apropierea primului. Nu exista o limita minima de varsta de intrare in cluburi, insa este indicat ca, daca va aflati sub varsta legala, sa nu consumati alcool.

In ceea ce priveste restaurantele, cluburile si terasele, preturile la mancare si bautura sunt destul de mari, insa si distractia este pe masura. Puteti participa la petreceri cu specific turcesc, daca acestea sunt pe placul dumneavoastra, dar si la spectacole de muzica electronica, Instanbul, de exemplu, fiind cunoscut pentru evenimentele ce implica DJ foarte cunoscuti din toate colturile lumii.

Excursiile in natura sunt, si ele, o modalitate de petrecere a timpului liber in Turcia. Pe langa binecunoscutele obiective turistice, puteti vedea locuri precum Cappadocia, cu privelistile ei unice in lume, Ani, ruinele capitalei armene, Muntele Nemrut si ale lui statui antice dedicate zeilor, Pamukkale, supranumit si Castelul de Bumbac si, bineinteles, Parcul National Uludag, unde puteti vedea centuri formate din copaci specifice fiecarei altitudini in parte.

Desi Turcia este renumita pentru plajele sale, daca vizitati aceasta tara pe timp de iarna, este foarte posibil sa practicati si sporturile specifice acestui sezon. In interiorul tarii, in munti, intre lunile Octombrie si Aprilie, exista suficienta zapada, de foarte buna calitate, pentru ski si snowboarding. Unele resorturi, chiar, au portiuni de zapada care dureaza mai mult. Printre acestea se numara Uludag, kartepe si Kartalkaya.

Tururile din Turcia sunt, si ele, la mare cautare printre tineri. Acestea sunt o modalitate rapida de a vedea cat mai multe obiective turistice si a intelege cultura acestei tari, insa destul de obositoare incat sa nu poata fi facute de oricine. Totusi, daca sunteti de parere ca aveti suficienta energie, va recomandam sa mergeti pe ruta Çanakkale – Assos.