O veste buna pentru toti barbatii, si nu numai!

In general, barbatii nu discuta (intre ei sau cu alte persoane) despre problemele de sanatate. Sa nu mai mentionez faptul ca subiectele “delicate” nu vor fi dezbatute niciodata.

Nu din rusine neaparat. Barbatii sunt suficient de puternici ca sa depaseasca orice problema de sanatate, fara sa caute ajutor. Masculi Alfa. Asa cum observam insa, de multe ori un ajutor, fie el si doar moral, este binevenit.

Cancerul vezicii urinare pune probleme barbatilor

Cu toate ca nu pare o problema foarte grava, la nivel mondial milioane de barbati mor din cauza cancerului vezicii urinare. Daca ar fi descoperit din timp, acest tip de cancer ar fi tratabil intr-un procent foarte mare.

Din nefericire, pentru ca nu ofera simptome decat atunci cand e prea tarziu, sunt foarte putine persoane care descopera acest tip de cancer in faza incipienta. Se intampla exact ca si in cazul cancerului la san care apare in randul femeilor.

Exista si o veste buna in acest domeniu. O echipa de oameni de stiinta a reusit sa dezvolte un simplu test de urina, UroSEEK, care poate descoperi cancerul vezicii urinare in primul stadiu.

Barbatii pot fi mai relaxati de acum inainte

Medicina a evoluat atat de mult, incat anumite tipuri de cancer pot fi descoperite in analize de sange. Iar faptul ca de acum putem depista un tip de cancer chiar si din urina este o veste extrem de buna.

Traind intr-o perioada in care degradam planeta ireversibil (parerea mea) si implicit ne degradam nivelul de trai, este normal ca bolile sa evolueze cu rapiditate. Tot mai multe bacterii, tot mai multe anomalii, tot mai multe boli cu evolutie rapida care ne iau prin surprindere.

Nu putem sa ne ferim de cele mai multe, putem doar sa speram ca avem un corp rezistent si mult noroc. Ceea ce putem insa face este un set periodic de analize, sa dormim suficient, sa fim pozitivi, sa facem miscare si sa mancam cat mai sanatos posibil!

sursa imaginii: https://bit.ly/2GckALB