O zi in Predeal

De Sambata si pana Duminica am fost in Predeal la ziua unei prietene. Din pacate nu am avut timp sa vizitam niciun obiectiv turistic, poate cu alta ocazie. Am avut insa suficient timp sa admiram casele, mai exact arhitectura lor.

Pana acum nu am stat in aceasta statiune, am fost doar in trecere sau am oprit sa mancam. Va pot recomanda restaurantul Hotelului Dragului, nu am fost pana acum dezamagit de mancarea de acolo.

Sa revin la oile mele. Timpul a fost scurt si nu e ca si cum am mers acolo ca sa facem ceva deosebit. Ne-am bucurat de aerul curat, de cerul instelat, de multa verdeata si de arhitectura caselor.

Toate casele din zona Valea Prahovei se “bucura” de o arhitectura aparte. Se foloseste mult lemn si piatra. Traditionalul se pierde in modern, insa fara sa fie “sufocat” de acesta.

Nu ma pricep sa exprim in cuvinte stilurile si nici sa descriu concret si corect tot ce am vazut. Per total: mi-a placut. Asa cum mi-a placut foarte mult si Castelul Peles despre care am scris aici.

Duminica a fost o zi frumoasa, calduroasa dar nu torida. Asa ca, dupa ce ne-am trezit si am mancat, ne-am luat una bucata catel si am pornit pe strazi si stradute.

S-a dovedit a fi o activitate obositoare deoarece statiunea e destul de mare, dar a meritat. Nu am reusit sa mergem peste tot pentru ca nu am vrut sa intarziem prea mult, de teama traficului aglomerat de seara.

Drumul (faimosul DN1) spre casa e tot asa cum il stiti si voi: destul de aglomerat. Intre Predeal si Sinaia s-a circulat bara la bara, am mai prins si un accident minor la Comarnic. Am facut ceva mai bine de 2 ore pana in capitala, e mult mai bine in comparatie cu cele 8 ore de acum 2 ani de la revelion.

Deci, daca aveti cumva drum inspre Brasov si decideti sa va opriti in Predeal, puteti sa admirati casele. E o activitate gratuita, arde calorii, va ofera o oarecare stare de bine si va incarca plamanii cu aer “de munte”.

sursa imaginii: turistderomania.ro