Obsesia de control: o problema destul de grava. Nu o ignora!

Obsesia de control este dificila. Mai ales atunci cand s-a “instalat” bine-merci in viata ta. Atunci cand nici macar nu stiai ca traiesti alaturi de EA. Macar daca ti-ar plati chirie.

Dar nu! Nu iti plateste nici chirie si mai rau chiar, face rate pe numele tau si iti suna prietenii spunandu-le cele mai “negre” vise ale tale.

Eh, nu e chiar asa, dar ar putea fi, daca ar prinde viata. Si ar putea fi in mult mai multe feluri, dar deja am impresia ca EA incearca sa scrie aceste randuri si nu as vrea sa-i ofer si aceasta satisfactie.

Cateva detalii …

Obsesia de control nu ar trebui sa fie ceva negativ. Este o virtute care te poate ajuta in viata, chiar foarte mult. Atat timp cat nu pune stapanire pe modul in care gandesti si implicit traiesti.

Daca ajungi sa nu mai fii fericit pentru ca nu controlezi totul, atunci ai o problema. Chiar una foarte grava care ar trebui tratata.

Sunt foarte multe persoane obsedate de control care nici macar nu stiu asta. Ii vei auzi spunand “nu e vina mea ca stiu totul” sau “asa sunt eu, fac totul perfect”. Si de multe ori asa si este.

Obsesia de control…

Sunt oameni de succes, oameni care au folosit si exploatat la maxim aceasta obsesie. Dar faptul ca nu sunt constienti este destul de grav.

Oricat de inteligenti am fi, trebuie sa stim tot timpul sa ne facem o descriere obiectiva. Ceea ce e foarte greu. Daca reusim sau daca ii ascultam pe altii care ne-au facut deja aceasta descriere, atunci suntem in regula.

Orice vom sti despre noi, ca si individ, ne va ajuta sa traim o viata normala. Poate chiar fericita. Este mai rau sa nu stii, decat sa crezi ca e totul perfect si nu trebuie sa schimbi nimic.