Padurea Hoia Baciu: locul care nu trebuie ratat

Cu toate ca a trecut Halloween-ul si cu toate ca la noi in tara nu exista un “cult” al acestei sarbatori, astazi o sa va prezint un loc infricosator. Cel putin asta este concluzia specialistilor.

Stim deja ca la nivel mondial Romania este bine cunoscuta datorita legendei infricosatoare a vampirului din Transilvania, Dracula. Castelul acestuia este vizitat anual de mii de turisti dornici de o experienta de neuitat. Nu toti sunt la fel de curajosi, la fel cum nu toti cred in aceasta legenda.

Se pare ca la doar cativa kilometri de orasul Cluj Napoca exista o padure care are un “fantastic” potential, din toate punctele de vedere (in special turistic).

Padurea Hoia Baciu si a ei Poiana Rotunda a fost declarata “cea mai infricosatoare padure din lume”. Istoria fantastica a padurii incepe in momentul in care un cioban a disparut alaturi de cele 200 de oi ale sale.

Povestea padurii fermecate

In anul 1968, un tehnician militar a facut o fotografie a ceva ce el sustinea a fi OZN. Acest obiect zburator neidentificat plutea tocmai peste Poiana Rotunda (in prezent forma acesteia este ovala si nu creste vegetatie).

Daca in alte tari civilizate (vezi SUA) cei care sustin ca au vazut OZN-uri de cele mai multe ori erau crezuti, in Romania comunista nu era posibil asa ceva. Tehnicianul militar si-a pierdut locul de munca tocmai pentru ca il considerau nebun si sabotor. Asadar, acesta nu avea nimic de castigat pentru a afirma asa ceva.

In prezent, in padure isi dau intalnirea mai multi samani, vrajitoare, persoane pasionate de paranormal sau pur si simplu persoane curioase sa vada o padure care promite sa te sperie cu adevarat.

Va recomand sa mergeti sa vizitati acest obiectiv turistic ( personal inca nu am fost – nici nu stiu daca as avea “sange rece” ).

Sa nu uitam ca frumusetea si diversitatea turistica a Romaniei sunt destul de greu de egalat! Mandru ca sunt roman!

sursa imaginii: http://bit.ly/2zACGTX