Pana in capitala nu stiam ce inseamna gandacii

In ultimii patru ani am locuit si locuiesc intr-un asa numit complex rezidential. Cum am ajuns aici si de ce nu ma mut?!

Prima mea experienta cu chiria intr-o capitala europeana a fost intr-un apartament din zona Tei. Din prima noapte am facut cunostinta cu gigantii gandaci de bucatarie si de atunci am inceput sa le inteleg viata.

Pentru ca nu eram obisnuit cu aceste “gingase” creaturi, am renuntat la acel apartament si ne-am mutat (cam tot la 10-12 luni schimbam locatia).

Este greu sa gasesti un apartament in care nu exista gandaci!

De-a lungul anilor am observat ca toate blocurile “comuniste”, sa le zic asa, au probleme cu gandacii. Probabil nu chiar toate, pentru ca nu am reusit sa locuiesc in toate, dar destul de multe, chiar prea multe.

Am locuit chiar si intr-un apartament care fusese renovat si noi eram primii chiriasi, problema gandacilor a existat si acolo.

Acele inteligente creaturi reusesc sa isi faca aparitia prin cea mai mica firida, prin cel mai nestiut coltisor al casei si nu mai scapi de ele.

Vecinii conteaza enorm (sau calitatea lor), in aceste situatii. Daca ai “norocul” si ai vecini “certati” cu curatenia sau cu apa, atunci ar trebui sa te muti. Doar un astfel de vecin este suficient pentru a-ti inmulti ferma de gandaci.

Am tot avut ghinioane de astfel de apartamente cu “locatari” care nu ma “avantajau” si am decis ca trebuie sa incerc in blocuri noi.

Atunci cand esti chirias trebuie sa “inghiti” multe!

Problema mea este ca mai am si un patruped, iar “proprietarii” sunt destul de reticenti la ideea de a-ti inchiria valorosul lor imobil. Prefera gandacii, nu si cainii.

Si astfel, ca sa scap de tot ce inseamna “proprietari” care se lauda non-stop, “proprietari” care sunt peste masura de aroganti, nesimtiti sau tupeisti, ca sa scap de toate problemele, am ales sa inchiriez de la o agentie.

Am comunicat din start existenta cainelui si faptul ca este civilizat. De atunci nu-mi mai vine nimeni la usa ca sa ma verifice sau sa-mi ceara chiria. De atunci nu mai am gandaci sau alte batai de cap, pana la urma, de atunci sunt linistit.

Daca si voi va numarati printre cei care isi doresc sa-si traiasca viata in tihna in casa altui om, atunci apelati cu incredere la companiile care detin mai multe apartamente si care le inchiriaza.

Este mult mai simplu si mai apropiat secolului in care traim. Ce ziceti?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2sXfAE0