Panasonic a dat kicks

‘Desi la nivel global piata tuturor marilor producatori de electronice se afla intr-o continua crestere, nu tuturor le cresc si vanzarile. In acest sens un gigant al electronicelor, si anume Panasonic, anunta ca in anul financiar incheiat in martie, au inregistra pierderi de 9,67 miliarde de dolari, asadar grupul japonez a atins recordul pentru cea mai mare pierdere din cei 77 de ani de existenta.

Aceasta pierdere se datoreaza evolutiei Chinei si Coreei de Sud pe aceasta piata, in special in domeniul LCD-urilor (domeniu care a si influentat aceasta pierdere uriasa).

Avand o gama diversificata de produse, nu putem spune ca japonezii au dat gres din toate punctele de vedere, avand si produse care s-au vandut foarte bine, aerotermele si frigiderele fiind unele din punctele lor forte. Insa acestea nu au fost atat de puternice incat sa acopere “gaura” deja produsa.

Tocmai sa incheiat un an foarte prost pentru grupul Panasonic, vestea “buna” este ca nu sunt singurii care au anuntat acest lucru. Acestora li se alatura si cei de la Sony, care au incheiat un an aproape la fel de prost, cu o pierdere de 5,7 miliarde de dolari.