Paradoxul. Inca o zi dedicata lui. Oului si gainii, de aceasta data.

Scriam zilele trecute despre paradoxul crocodilului. Ce ar trebui sa zica o mama pentru a-si salva fiul din “ghearele” crocodilului.

Astazi a venit randul unui alt paradox, cel al oului si gainii.

Nu cred ca exista persoana care nu a auzit, cel putin o data pana acum, faimoasa intrebare. Ce a fost prima data: oul sau gaina?

Paradoxul oului si gainii

Inca din perioada filozofilor eleni dateaza acest paradox, care ne face cunostinta cu problema cauzei si efectului.

Mecanica cuantica ne invata ca oul si gaina e posibil sa fi aparut in acelasi timp. Nu trebuie neaparat ca sa existe o cauza si un efect. Ordinea in care apar nu este stabilita.

Experimentul facut de catre o echipa de fizicieni (din Franta si Australia), a constat in folosirea unui intrerupator cuantic fotonic.

Si astfel, a fost demonstrat conceptul ca nu exista o ordine prestabilita. Pentru a afla mai multe informatii puteti intra aici.

De cate ori  nu ne gandim la diverse. Cum a luat nastere Universul? Exista oare Dumnezeu sau o entitate atat de puternica asemanatoare acestui concept?

Avem foarte multe intrebari fara raspunsuri

Sa credem in reincarnare, care este rostul nostru pe Pamant? Suntem singura planeta locuita? Exista extraterestrii printre noi?

Notiunea de Rau si Bine, cine stabileste limitele, regulile?

Sunt atat de multe intrebari la care nu gasim inca un raspuns clar, general si unanim valabil.

Chiar si paradoxul oului si al gainii se numara printre. A fost gaina prima pe Pamant si apoi a aparut oul? Sau a fost oul si din el a iesit gaina?

Sunt cateva minti luminate, numite genii, care de-a lungul secolelor ne-au demonstrat anumite teorii. Ne-au confirmat anumite intrebari. Am gasit raspunsuri.

Dar mai avem foarte multe de aflat, foarte multe intrebari. Incercati sa faceti cat mai des exercitii de gandire, memorie. Va ajuta!