Paste 2017: peripetii cu masina

Nu m-am schimbat! Si anul acesta de Paste am facut si trait aceleasi lucruri pe care le-am descris in articolul de anul trecut.

De fiecare data cand merg la parinti, in orasul natal, incerc sa imi repar cate ceva la masina. Prefer sa o fac acolo pentru ca in capitala manopera este mult mai scumpa.

In plus, fratele meu lucrand in domeniul auto, imi poate achizitiona piesele necesare la preturi rezonabile. In felul acesta sunt fericit ca pot face toate modificarile la un pret mic si folosind “materiale” de calitate.

Am ajuns fix in Vinerea Mare si am reusit sa schimb doar cauciucurile si sa fac ITP-ul. Cu toate ca aveam programare, peste tot a fost aglomerat. Sunt multe persoane care atunci cand vin “acasa” incearca sa isi faca reparatiile de rigoare.

De doi ani de cand am masina asta, skoda, nu am avut probleme cu ea. Am schimbat la timp toate consumabilele si am incercat sa am grija sa nu o “forjez”.

Cand am ajuns in fata la ITP am avut cea mai ciudata experienta auto. Am parcat, am mers si m-am inregistrat, am platit, iar cand trebuia sa duc masina spre inginerul care urma sa imi faca inspectia am avut un adevarat soc! Nu a mai pornit.

Am pus contactul si au inceput sa-mi apara toate erorile posibile: airbag-uri, usi, motor, ulei, lumini, senzori, tot. Nu mai pornea. Am reusit cu greu, impinsa, sa duc masina spre garajul celor de la ITP. Partea buna a faptului ca locuiesti intr-un oras mic e tocmai ca un vecin lucra acolo si m-a putut ajuta.

Ne-am dat seama ca e de la baterie, au incercat sa o incarce dar de fapt facuse un scurt si nu se putea incarca. Au fost amabili si au montat o baterie de-a lor, au pornit masina si au facut inspectia tehnica.

Intre timp eu am vorbit cu frate-miu care a comandat o baterie noua, de aceasta data una mai buna ( Bosch ), pentru ca vechea baterie fusese “low cost” si ma tinuse doar un an si jumatate.

Pana cand masina a fost verificata a ajuns si noua baterie si am montat-o. A fost ciudat ca tocmai acolo a murit bateria, dar partea buna e ca nu am patit asta pe drum, sa fiu nevoit sa chem o platforma sau mai stiu eu ce.

Cu aceasta ocazie am realizat ca visul meu de a-mi schimba anul asta masina nu este o dorinta, ci o necesitate. Daca nu vreau sa incep sa investesc bani in repararea ei trebuie sa-mi iau una mai noua, cu mai putini kilometri. Din 2015 si pana acum am facut aproape 80 de mii de kilometri si masina se apropie de 200 de mii.

Voi ce experiente auto ati avut de sarbatori?

sursa imaginii: thrillofdriving.com