Pasteti fericiti!

La fel ca si Craciunul, Pastele reprezinta o sarbatoare importanta pentru toti romanii. Cei mai multi aleg sa isi petreaca aceste zile frumoase de sarbatoare alaturi de familie si de cei dragi, consumand bucate “alese” si bauturi “rafinate”. Unii aleg insa sa se relaxeze in toata aceasta perioada departe de familie, la munte sau la mare, petrecand o mini-vacanta energizanta. Indiferent de modalitatea de petrecere a acestei sarbatori, cu totii incearca sa se distreze, sa fie mai buni sau sa se odihneasca.

Chiar daca nu ma incanta numeroasele traditii, unele dintre ele de-a dreptul ciudate, pe care romanii se incapataneaza sa le pastreze si respecte cu sfintenie, incerc sa le inteleg si sa le respect. Pentru foarte multi Pastele reprezinta o sarbatoare a sperantei, o sarbatoare in care pacatele ne sunt iertate, o sarbatoare care ne schimba sufletele si ne “lumineaza” viata.

Pentru mine fiecare sarbatoare este speciala atunci cand am aproape oameni calzi, oameni pe care ii respect si apreciez. Alaturi de acestia ma relaxez si ma simt bine, iar cativa cozonaci “de tara” si un gratar “sanatos” ma ajuta sa imi completez sarbatorile si sa ma bucur de fiecare zi. Voi ce faceti de Paste? Cum va bucurati de aceste zile libere?