Persoanele supraponderale au ajuns in acel stadiu fara nicio scuza

Eu am o problema cu persoanele supraponderale, obeze. Iar aceasta afirmatie in zilele in care traim este una foarte riscanta.

Dar pentru ca aici imi exprim gandurile, trairile, emotiile si nu incerc sa schimb caractere, este dreptul meu! Asa ca voi “abuza” de acest drept.

As vrea sa explic putin de ce am ajuns la aceasta concluzie. Consider ca pana la final veti ajunge si poate chiar imi veti da dreptate. Daca nu, macar vreau sa cititi pana la capat, ca sa intelegeti modul in care rationez.

Cu totii avem momente dificile in viata. Situatii peste care trecem cu dificultate. Unii dintre noi mostenim anumite “gene” care ne predispun ingrasarii.

Altii gasim refugiu in mancare atunci cand suntem obositi, tristi sau pur si simplu prea ocupati.

Persoanele care ajung sa fie supraponderale nu au scuza

Sunt multe motive pentru care mancam prea mult, nesanatos. Unele tin de timpul liber, altele de educatie, inteligenta, nivel social si asa mai departe.

Cu siguranta multi dintre voi ati depasit cel putin o data in viata greutatea “de siguranta”. Adica acea greutate la care te simti bine, nu esti nici gras, nici slab.

Si eu am avut o data in viata aceasta problema. A durat circa 6-8 luni. A inceput prin faptul ca munceam excesiv si mancam tot timpul “ce gaseam”.

Iar ceea ce gaseam de regula era ceva dulce, de printr-un magazin de la marginea strazii. Eram agent de vanzari. Napolitanele Joe erau si micul dejun si de multe ori si cina.

Stiu cum e sa ajungi sa-ti depasesti greutatea cu aproape 20 de kilograme. Se intampla “peste noapte”, adica in cateva luni – un an maxim, si de multe ori nu realizezi.

Daca de tine nu-ti pasa, cum iti poate pasa de cei din jur?

Ca si barbat nici nu prea iti pasa. Asa ca e si usor sa ajungi aici. Conteaza insa ce faci mai departe. Ai voie un an, doi, sa uiti de tine, sa nu-ti pese. Dar ce vei face in continuare, asta e important?!

Daca ramai in acel stadiu, pentru mine vei fi un om nepasator. Pentru ca la un moment dat ai constientizat ca esti supraponderal, obez, iar daca nu iei nicio masura inseamna ca esti delasator.

Acum nu ma refer la persoanele care au doar cateva kilograme in plus. Nu! La acele persoane care prin ale lor kilograme in exces isi pun sanatatea in pericol, poate chiar si viata.

Cand ma uit la un astfel de om ii vad direct caracterul. Daca pentru tine nu faci ceva, inseamna ca pentru nimic altceva nu-ti vei dedica timp si interes.

Sigur te doare-n cot de locul de munca, de familie, de casa. Si sincer, cam toate persoanele pe care le cunosc si au aceasta problema sunt asa. Voi ce ziceti, exagerez?