Poiana Brasov- Magie fara zapada

Poiana Brașov ocupă locul întâi în topul stațiunilor de schi din România. Asta știe toată lumea. Domeniul schiabil se află în continuă extindere și stațiunea este văzută ca un paradis al sporturilor de iarnă. Și asta știe toată lumea.

Ca de obicei, atunci când lucrurile sunt promovate doar într-un anume fel, toată lumea ajunge să cunoască o singură perspectivă și percepe pozitiv exclusiv acel mod de a prezenta informațiile și de a vedea lumea. Mai exact, Poiana Brașov este stațiunea care trăiește în perfectă simbioză cu zăpada. Schi, snow-mobil, sanie sau capacul de plastic…să alunece și să fie zăpadă. Căci dacă avem zăpadă, avem distracție.

Ei, dar ce facem când fulgii nu mai dansează în voie spre încântarea clăparilor noștri ? Teroare ! Șoc și groază ! Numărul de urcări cu telecabina a scăzut cu 90% față de aceeași perioadă a anului trecut. Gradul de ocupare a hotelurilor a scăzut de la 100% în perioada crăciunului pe rit vechi la 60% în prezent, iar pentru revelionul pe stil vechi, au existat inclusiv hoteluri și restaurante care au pus lacătul pe ușă și au spus cu un nod în gât și cu o gaură în buget că un singur ‚bun venit’ pentru 2014 este suficient.

Marele magician Harry Houdini spunea la un moment dat că în viață ai două opțiuni: fie alegi să crezi că nu există magie, fie crezi că totul este magie. Prin analogie, dacă te vrei turist în Poiana Brașov în ianuarie 2014, fie alegi să plângi după zăpadă, fie să te bucuri de lipsa ei!

Cum să te bucuri de lipsa zăpezii într-o stațiune care își atrage 90% din turiști tocmai datorită prezenței acesteia? Schimbă puțin percepția și întreabă-te ce îți dorești cu adevărat. Realitatea e că nici în alte zone ale României nu ninge în perioada asta și nu prea ai cum să schimbi ceva. Alegi să stai închis în casă sau blocat pe o șosea oarecare la o oră de vârf sau alegi o plimbare la aer curat la munte? Alegi să mergi ca în fiecare Duminică la acceași biserică sau poate te-ar atrage biserica de lemn din Poiana Brașov? Comanzi pizza acasă și te uiți plictisit la un film pe care l-ai mai văzut de vreo trei ori sau iei prânzul într-un cadru rustic la restaurantul Șura Dacilor, servit de ospătari ce poartă costume populare tradiționale?

Dacă încă un te-am convins că Poiana Brașov poate fi un loc magic chiar și fără (prea multă) zăpadă, te mai întreb ceva, dragă viitor turist: vrei să îți bei cafeaua pe balcon, ascultând dramele familiale ale vecinului sau preferí să bei un ceai într-un loc intim care îți oferă o priveliște de vis asupra unui întreg oraș Brașov, luminat ca în povești la ceas de seară?

Ca să nu-ți plângă clăparii, te informez și că momentan poți schia pe patru dintre pârtiile din Poiana Brașov. Nu uita însă, că poți face și multe alte lucruri, chiar în lipsa zăpezii. Căci de multe ori nu contează ce vezi, ci doar cum privești!