Politia Locala Bucuresti

Consilierul, Comisiei de analiza si verificare a activitatii Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, Ioan Gaf Deac, prezent atat in sedinta consiliului cat si in conferinta de presa, a facut publice anumite achizitii ale Politiei Locale Bucuresti. Aceste achizitii constau in: pneuri in valoare de 3000 lei per bucata, acumulatori auto 3400 lei per bucata si saci menajeri 83,5 lei per bucata.

Aceste sume sunt exorbitante (sau cel putin exagerate), iar explicatia oferita de purtatorul de cuvant al Politiei locale, numit Razvan Popa, in legatura cu aceste achizitii, este ca sumele prezentate in raport nu sunt sumele reale, sunt niste erori de redactare, respectiv virgula a fost pusa gresit. Dar ca o replica la declaratia consilierului, am putea adauga si faptul ca nu doar virgula ar fi fost pusa eronat, ci si cifrele ar fi gresite. O alta declaratie a P.L.M.B prezinta pneurile la pretul de 2.999 lei per bucata iar contractul arata ca pretul acestora era de 292,17 lei, este prezentata de asemenea si o baterie achizitionata cu suma de 3436 de lei pentru una dintre masinile mai vechi aflate in dotare, iar pretul de contract este de 286 lei.

Ca o concluzie generala, nimeni nu stie preturile reale, iar ”eroarea” cu virgula, este mai degraba o diversiune tipica contractelor masluite si inflorite pentru a umple buzunarele unora.

Apropo de imagine…stiu nu are nici o legatura cu articolul… e doar pentru a-ti capta atentia!