Poti trai cu bani putini si poti face si economii? Uneori se poate!

Cum poti trai cu bani putini? Destul de greu, dar nu imposibil. Trebuie doar sa stii sa economisesti, fara sa intri in depresie.

La inceputul vietii mele de adult habar nu stiam ce inseamna asta. Daca astazi aveam 100 de lei, maine nu ii mai aveam. Banii veneau relativ usor, iar “facturile” erau putine.

Banii primiti de la parinti sau primii lei castigati nu te invata sa economisesti. Pentru ca inca nu ai rate sau facturi de platit, poate doar o factura de telefon.

Daca inveti sa traiesti cu bani putini poti economisi

Viata ta se rezuma de cele mai multe ori la un rucsac si un troler, asa ca nu ai ce griji sa porti cu tine. Sau cel putin asa a fost in cazul meu.

Cumva faptul ca am devenit un adult responsabil se datoreaza si relatiei, dar si faptului ca imi plac cumparaturile.

Imi doresc sa am cele mai frumoase lucruri, din mai multe domenii: de la tehnologie si pana la sosete. Iar pentru a le avea, a trebuit sa invat sa fac economii.

Primii pasi este sa fii constient de banii pe care ii ai la dispozitie in fiecare luna si de cheltuielile “necesare”. Apoi din ceea ce iti ramane sa iti gestionezi banii pentru mancare cu chibzuinta.

Nimic nu este imposibil, trebuie doar sa-ti faci cateva calcule

Din aceasta categorie poti face economii importante, daca inveti sa mananci calculat. Tot ce e sanatos poate fi extrem de ieftin. Dar trebuie sa muncesti ca sa mananci.

Adica, renunta la mancarea cumparata de pe aplicatii sau din restaurante. Alege-ti un meniu zilnic si respecta-l. Vei realiza ca sa mananci sanatos este ieftin.

Orienteaza-te tot timpul pe legumele si fructele din piata sau din market daca gasesti la pret bun. Nu iti cumpara mai mult decat ai nevoie pentru cateva zile. Poate interveni ceva si nu ai timp sa gatesti si se vor strica.

Mancarea aruncata nu doar ca iti cauzeaza gaura in buget, dar e si “daunatoare” planetei.