Pradatorii au un miros aparte

Sa presupunem ca ne numaram printre cei care cred in reincarnare si ca intr-o alta viata am fi fost un animal. Ce fel de animal credeti ca ati fi fost: pradator sau prada?

Citisem un articol in care se evidentia faptul ca o echipa de oameni de stiinta a descoperit ca exista o substanta, mai exact un compus molecular in sangele animalelor (E2D), care pentru pradatorii inseamna vulnerabilitate si pentru prada inseamna pericol.

Este normal ca fiecare animal, specie, sa miroasa diferit. Aceasta substanta insa este prezenta in ambele situatii si pentru fiecare miroase diferit. O descoperire interesanta care a “pus pe ganduri” lume stiintifica.

Ca sa raspund la intrebarea de mai sus, cred ca as fi fost pradator. Nu o zic sub forma de lauda, dar din orice situatie sau asa cum ma observ eu, as fi fost pradator. Nu cred ca as fi fost seful haitei, nu as fi fost nici cel mai “cu sange rece” pradator, dar as fi fost din aceasta categorie.

Macar animalele sunt mai bine “organizate” ca si noi, oamenii. La noi nu exista nicio substanta care sa ne avertizeze ca urmeaza o persoana periculoasa care ne poate pune viata in pericol.

Daca ar exista un miros pentru pericol, cum ar fi? Oare cum ar fi mirosul pericolului daca ar fi un parfum? Sa fie mirosul parfumului L’instant de la Guerlain?

Este bine ca spre deosebire de animale, noi, oamenii, nu ne bazam viata pe miros. Pentru noi vazul, auzul, ratiunea sunt mai importante atunci cand ne formam o parere despre “pradatorii” din jur.

Dar, daca am avea in sange o substanta care sa ne avertizeze si pe care sa nu o poti ascunde sub alte mirosuri, ar fi mult mai simplu. Nu-i asa?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2zPjGx0