Prea putini romani merg in vacante. De ce? Un fenomen care ia amploare!

In calitate de roman pasionat de calatorii ma surprinde o statistica. Ingrijoratoare sau suparatoare, din punctul meu de vedere.

Avem cel mai mare procent de romani care nu merg in vacante. Cel mai mare procent din Uniunea Europeana, mai exat 76%.

Sa mergi intr-un concediu ar trebui sa fie regula!

Este destul de trist, mai ales pentru faptul ca jumatate din persoanele incluse in acest procent invoca motive financiare. Restul lipsa timpului liber, sanatatea, probleme in familie.

Un mic procent a invocat chiar si faptul ca nu s-au simtit motivati sa aleaga un concediu. Chiar nu pot intelege aceasta modalitate de a gandi, dar … ma abtin.

Sa nu ai bani sa mergi macar o data pe an intr-un concediu tine mult si de educatia financiara. Sunt convins ca o parte din aceste persoane au deja un viciu (sau mai multe).

Chiar si cu un salariu minim si tot procentul nu ar trebui sa fie atat de mare. Mai bine de 55% sa aiba probleme financiare si sa nu-si permita sa economiseasca o suma modica pentru cateva zile de relaxare, pare greu de crezut.

Este usor sa mergi in vacante. Trebuie doar sa vrei!

Mai ales in ultimii ani cand gasim bilete de avion la pretul unui bax de bere sau cazare mai ieftina chiar si ca la o pensiune din Romania.

Sa nu uitam, o vacanta pe an poate fi si un city break. Poate fi spre o locatie care nu este foarte scumpa si nu in plin sezon.

Macar o data pe an ar trebui sa “fugim” de tot, sa ne deconectam. Ca sa putem sa ne facem putina ordine in ganduri, sa ne relaxam si sa ne incarcam cu energie pozitiva.

Nu uitati, putem calatori la preturi mici. Putem chiar noi sa ne stabilim vacantele, sa le rezervam la preturi mici. Sau putem apela la pagini specializate in ponturi.

Nu avem nevoie sa ne amanetam aurul, sa ne vindem masina sau vreun organ. Trebuie doar sa avem putina vointa si rabdare.

sursa imaginii: https://bit.ly/2z6WMpq