Prietenia este greu de mentinut, dar merita oare sacrificiul?!

Prietenia.Un “bun” de pret in ziua de astazi. Este foarte important sa ai prieteni buni, pe care sa poti conta.

Dar cat de greu este sa mentii o prietenie, ei bine, asta e o adevarata provocare in ziua de astazi.

Nu voi discuta despre generatiile tinere si imposibilitatea sau greutatea de a lega si mentine o prietenie in aceste timpuri.

Pentru ca atunci cand totul este fals si exagerat in jurul tau, clar nu vei mai reusi sa mentii normalitatea in acest domeniu.

Ma voi referi strict la cei din generatia mea sau cele dinaintea mea. Cei care am crescut impreuna, la acelasi nivel.

Prietenia: intre realitate si mit

Fara jucarii, obligati sa “batem mingea” impreuna. Aveam o singura minge, de regula cea a copilului doctorului/avocatului/inginerului poate.

Stateam toata ziua impreuna, transformam orice in joaca, chiar daca nu aveam aproape nimic. Nu aveam televizoare, telefoane sau orice altceva sa ne distraga atentia.

Acele prietenii in care ne cunosteam situatia de acasa, cea reala. Ne vedeam fata-n fata, stateam ore-n sir impreuna si nu ne plictiseam unii de altii.

Era totul real si eram noi. Asa cum suntem, cu bune si rele. Nu incercam sa ne ascundem, imbunatatim, mintim.

Era totul mai simplu, sincer.

Alege sa fii tu!

Acele prietenii au trecut de bariera timpului si unele dintre ele s-au mentinut de-a lungul anilor. Pentru ca ne-a pasat.

Am realizat ca lumea maturitatii nu mai e la fel de simpla si nepasatoare. Iar oamenii cu adevarat importanti sunt putini. Ii poti numara pe degetele de la o mana, uneori chiar si mai putin.

Iar in prezent, cand fiecare are viata lui, propriile greutati, frustrari si obstacole de depasit, acum este o noua provocare.

Cum reusesti sa-ti mai faci timp si sa aloci resurse ca sa mentii o astfel de prietenie? Cat de greu este? Merita?

Voi cum procedati?