Prima data cand scriu despre vaccinare!

In momentul in care am evoluat, ca si specie, am inceput sa ne vaccinam. Am descoperit ca in acest fel reusim sa scapam de cateva boli infectioase care ne-ar putea fi, in anumite circumstante, chiar fatale.

Fiecare vaccin presupune un risc pe care ni-l asumam sau nu, depinde doar de noi. Atunci cand ne “injectam” un virus in organism este normal ca nu putem sa stim cum va reactiona corpul nostru (fiecare individ este unic).

Este la moda sa nu ne vaccinam copiii

De-a lungul anilor, izolat, mai rar sau mai des, au aparut cazuri de copii care au avut reactii adverse la diferite tipuri de vaccinuri. Asa cum este normal, medicina nu este stiinta exacta si medicii nu sunt Dumnezeu.

Si, de cand a crescut “blogosfera de parenting”, de cand fiecare isi creste copilul asa cum ii zice X-ulescu pe care nu il cunoaste, “de pe net”, a crescut si numarul persoanelor care nu-si mai vaccineaza copiii.

Era firesc sa apara si aceasta categorie de oameni, pana la urma suntem diferiti, unici, Slava Domnului.

La noi in tara, printre pionierii acestei noi generatii se numara sotia lui Andi Moisescu, doamna Olivia Steer (retin numele pentru ca imi amintesc de celebrul metru ster).

Atunci cand nu ne vaccinam copilul de o anumita boala infectioasa, exista sanse foarte mari sa o faca.

In urma cu aproape 20 de ani un studiu falsificat a afirmat ca exista o legatura intre vaccinare si autism. De atunci acest studiu a fost demonstrat a fi fals, dar a fost suficient pentru a crea aceasta “isterie” la nivel mondial.

Pentru ca tot mai multi oameni au renuntat la vaccinul impotriva pojarului, numarul copiilor care sufera de aceasta afectiune a inceput sa creasca la nivel mondial.

In tarile civilizate este inca foarte mic procentul (sub 1 la milion) pentru ca … civilizatie!

Situatia din tara noastra este dramatica

In Romania, din pacate, situatia este asa cum o stim si banuim. Suntem “focarul” Europei in ceea ce priveste infectia cu acest virus. Avem chiar si multe cazuri de deces (vreo 17).

Nu vreau sa ma bucur pentru faptul ca niste familii si-au nenorocit copiii doar pentru ca accepta “spalarea” pe creier din mediul online si nu numai. Vreau doar sa sper ca mai avem o sansa si gandim inainte de a face ceva.

Intrebati un medic, cititi un studiu de specialitate, nu mai cititi pe internet si nu mai ascultati ceea ce promoveaza anumite persoane care si-au vaccinat (sau nu) deja copiii!

sursa imaginii: http://bit.ly/2fQ1ivW