Primele 30 de unitati Tesla Model 3 au iesit la aer

Cei care ma cunosc sau au mai citit ocazional articolele din acest blog, stiu deja ca sunt fan Apple si Tesla. Ma fascineaza orice persoana/companie/produs care incearca sa se detaseze de normalitate, turma.

Anul trecut, in data de 31 martie, Tesla si-a prezentat oficial Modelul 3, masina care a inregistrat un numar record de precomenzi (circa 400.000 de persoane au platit un avans de 1.000 dolari).

Si pentru ca timpul “tace si trece”, uite ca Elon Musk si-a respectat promisiunea si a reusit sa livreze primele 30 de masini din acest model (vineri seara – 28 iulie), pentru angajatii Tesla care au facut precomanda.

Doua tipuri de versiuni ale Tesla Model 3: Standard si Long Range

Cea de baza (Standard) are un acumulator care ofera o autonomie de pana la 354 kilometri, iar versiunea cu baterie extinsa (Long Range) ofera pana la 500 kilometri.

Prima versiune va ajunge la aproape 100 km/h in 5,6 secunde si va atinge viteza maxima de 209 km/h, iar cealalta versiune va ajunge in 5,1 secunde, iar viteza maxima va fi de 225 km/h.

Din punct de vedere financiar, prima versiune se va vinde cu 35.000 de dolari, iar cea de-a doua cu 44.000 de dolari.

Nu sunt sigur inca daca imi place eranul de 15 inch (de tip touch), poate il puteau integra mai bine in design-ul masinii. Dar, probabil, era mult mai scump, iar acest model s-a dorit a fi “accesibil”.

Tesla Model 3 mai sigura decat Volvo S60!

Garantia pentru varianta Standard a Modelului X este de 4 ani, iar acumulatorul are 8 ani (sunt oferiti ceva mai multi kilometri pentru varianta Long Range).

Culoarea standard va fi neagra, dar pentru o suma modica de 1.000 dolari clientii vor putea alege intre: rosu, albastru, alb si doua nuante de argintiu.

In functie de banii pe care ii aveti disponibili puteti opta pentru tapiterie din piele, un sistem audio mai bun, plafon de sticla fumuriu, oglinzi incalzite si alte dotari care va vor face calatoria mai usoara, moderna si sigura.

Daca vreti sa aveti varianta “full”, atunci aveti nevoie de aproape 60.000 de dolari si beneficiati de toate dotarile (printre care si functia de Autopilot si condus autonom, jante de 19 inch).

M-a amuzat teribil faptul ca printre cei prezenti la lansare, tocmai in curtea companiei, cei care filmeaza sunt majoritar fani Apple (si angajati Tesla).

sursa imaginii: printscreen youtube