Primul taxi zburator a fost testat in Dubai

Lumea evolueaza si odata cu ea evoluam si noi, sau cel putin asa ar fi normal si firesc!

Primul taxi zburator din lume a fost testat, cu succes! Nu o sa va vina sa credeti unde, tocmai in insoritul Dubai. Asa ca, daca mai aveati nevoie de motive ca sa mergeti in vizita acolo, acesta este unul suficient de bun.

Volocopterul este primul taxi zburator din lume

Specialistii arabi doresc sa transforme Dubaiul in centrul inovatiilor tehnologice din zona, iar acest taxi zburator care seamana cu o drona este primul pas in acest sens.

Aparatul zburator se numeste Volocopter (a fost dezvoltat de catre compania germana cu acelasi nume – care face drone), iar dorinta arabilor este sa dezvolte un sistem de taximetrie de tipul Uber-ului.

Intreaga testare a fost prezentata printr-o ceremonie tocmai in fata printului Seicul Hamdan bin Mohammed, iar aeronava autonoma a trecut cu brio de aceasta faza.

Volocopterul are 2 locuri, 18 rotori care-i permit aterizarea si decolarea verticala. Poate zbura timp de 30 de minute autonom, fapt ce il transforma in taxi-ul ideal pentru zonele urbane.

Dubaiul vrea sa devina un centru, consacrat la nivel mondial, pentru invotatiile tehnologice!

Se doreste ca fiecare utilizator sa-si poata comanda taxiul zburator printr-o aplicatie de pe telefonul mobil, iar clientul sa fie dus pana la “voloport”-ul cel mai apropiate.

Au fost luate in calcul si posibilitatile de “accident” sau “erori”, aparatul fiind prevazut cu senzori, baterii suplimentare, rotori, chiar si parasute.

Daca mergeti in Dubai si vedeti o drona “prea mare, prea ca la tara”, sa nu va speriati. Se plimba seicii bogati (scuzati pleonasmul) in ale lor taxiuri zburatoare.

Lasand gluma la o parte, evolutia tehnologica este bine primita, indiferent de domeniu. Nu putem decat sa ne bucuram ca astfel de “inovatii” apar, indiferent unde in lume.

sursa imaginii: http://bit.ly/2fWAv1A