Prin trafic

Atunci cand am cate o zi “ploioasa” imi place sa rad cat mai mult pentru a-mi schimba dispozitia. Si pentru a-mi starni rasul e suficient sa ma uit la cateva filmulete “rusesti”. Probabil le stiti si voi deja: sunt cele realizate din interiorul masinilor.

De obicei sunt surprinse accidente si reactiile spectaculoase ale oamenilor. Unele sunt putin mai triste, dar cele mai multe sunt atat de amuzante incat imi fac ziua mai frumoasa.

Stim deja ca “iarna nu-i ca vara” si mai stim si ca rusii sunt … rusi. Sa fii in siguranta in trafic e destul de greu oriunde te-ai afla, nu doar in Rusia.

Tocmai ca sa fie “asigurati”, rusii folosesc camerele auto. In felul acesta firmele de asigurari nu mai au ce comenta, in felul acesta descopera cine le loveste masina in parcare si alte situatii de acest gen.

Pentru ei e o modalitate de a-si asigura masina si chiar viata, iar pentru noi e o modalitate buna de a rade copios atunci cand le urmarim filmuletele.

Dar, daca lasam gluma la o parte, trebuie sa recunosc ca de cand locuiesc in capitala ma tenteaza si pe mine o astfel de camera.

Chiar daca cele mai multe fimulete de acest gen sunt rusesti, nu trebuie sa intelegeti gresit cum ca doar ei folosesc aceste produse. Pana si in Romania am observat tot mai multe masini echipate cu astfel de dispozitive.

Sunt foarte multe masini, destul de multi “soferi de Duminica” si mult prea multe drumuri necorespunzatoare in tara. Firmele de asigurari ar face orice ca sa nu te despagubeasca, chiar si atunci cand nu a fost vina ta. Din acest motiv o modalitate de supraveghere a masinii devine extrem de importanta pentru ca iti ofera credibilitate.

Hai sa luam in calcul doar de cate ori ne gasim masina lovita in parcare?! De prea multe ori!

Cele mai multe sunt lovituri superficiale, sa le zicem “puncte” rezultate in urma deschiderii portierei in portiera. Insa, in timp, acestea se aduna si la un moment dat tot trebuie sa vopsesti intreaga usa.

Sa nu mai iau in calcul zgarieturile sau “stersaturile”. Toate acestea contribuie la vopsirea partiala a masinii, care costa destul de mult.

Chiar eu am vazut de cateva ori cum cineva lua in plin masina altuia in parcare si pleca de la locul faptei. O data am retinut numarul masinii si i-am lasat victimei in parbriz un bilet cu numarul celui care l-a lovit. In celelalte cazuri eram prea departe. Mie mi-ar placea ca cineva sa-mi zica cine a fost de vina, chiar daca e destul de greu de prins faptasul.

Inca nu m-am interesat in ce masura sunt acceptate filmarile cu aceste camere auto in cadrul firmelor de asigurari, dar o voi face in viitorul apropiat. E o modalitate destul de buna de “protectie” in trafic, mai ales intr-un oras aglomerat.

sursa imaginii: smellmyclutch.com