Propunere inedita a unei companii aeriene

Ai prea multe kilograme in plus? Vrei sa zbori cu avionul din Finlanda? Atunci ar fi bine sa slabesti!

Finnair este o companie aeriana finlandeza (in cazul in care nu v-ati dat deja seama dupa nume) care incepand cu aceasta luna (noiembrie) isi propune sa cantareasca pasagerii. Nu va speriati, toate astea sunt pentru a optimiza incarcatura si pentru a sti mai bine cum sa-si alimenteze avioanele.

In capul meu deja au inceput scenariile de genul: “Mai avem libere 75 de kilograme! Stimata Doamna, ne pare rau, o sa va luam zborul acesta doar copiii!”

Pasagerii unei companii aeriene din Finlanda vor fi cantariti

Estimarile EASA (European Aviation Safety Agency) din anul 2009 prevad urmatoarele: un barbat cu bagaj cantareste in medie 88 de kg, o femeie 70 de kg si un copil (pana la 12 ani) 35 de kg. Greutatea maxima a unui bagaj de mana este de 8 kilograme.

In general acestea sunt mediile de care se tin cont atunci cand se estimeaza greutatea care va fi in fiecare aeronava. Dar, dupa cum bine stim, unii oameni sunt mai grei ca si altii, la fel ca si bagajele lor.

Nu putem compara bagajul unui om de afaceri cu cel al unuia care merge sa viziteze. La fel cum nu ar trebui comparate nici bagajul unei femei cu cel al unui barbat.

Sa inceapa nebunia

Partea buna este ca in Finlanda, de obicei, oamenii sunt slabuti. Nu au probleme cu supraponderabilitatea.

Ce te faci insa intr-o tara ca si SUA (sa zicem) sau chiar frumoasa noastra tarisoara. Am mai scris despre faptul ca, din nefericire, si la noi in tara numarul copiilor obezi a crescut alarmant. Si nu doar al copiilor, dar ei sunt importanti pentru ca reprezinta viitorul.

Cum ar fi ca, la Plecari in aeroportul Otopeni, sa fie un cantar (nu ala pentru bagaje) si fiecare femeie sa fie nevoita sa urce pe el. Cred ca numarul divorturilor ar creste considerabil. Glumesc (sau?!)!

sursa imaginii: http://bit.ly/2zk1yhO