Putem trata dependenta de jocurile de noroc cu un spray nazal?!

Cu dependentele nu este de glumit. Sunt periculoase si distrug vieti omenesti. Dependenta de jocurile de noroc este si ea extrem de greu de tratat. Consider ca este una dintre cele mai grave dependente.

In urma cu cativa ani scriam ceva, putin, despre pacanele. Am facut pana si prima mea ghicitoare, nu tocmai “stralucita”. Puteti citi intregul articol, daca vreti sa stiti cum gandeam in anul 2014.

Dependentele ne pot distruge viata

Jocurile de noroc nu inseamna doar pacanele si, indiferent ce ar face statul din fiecare tara, ele vor continua sa existe. Chiar si daca va fi ilegal. Este o intreaga industrie si oamenii care o conduc sunt extrem de puternici. Pentru ca sunt si foarte bogati.

Partea rea nu este ca oamenii isi pierd banii, jucand diferite jocuri de noroc, ci ca devin dependeti. Ajung sa isi piarda, treptat, chiar si viata. Sanatatea psihica este afectata si apoi incet, incet, si cea fizica.

Atunci cand nu mai ai ce sa mananci, unde sa locuiesti si pe nimeni langa, este o problema de viata si de moarte. Am exagerat putin. Dependenta de jocurile de noroc nu te lasa in strada. Cel putin nu din prima. La fel cum dependentii nu ajung sa nu mai aiba ce manca, cel putin nu din prima zi.

Este demonstrat stiintific faptul ca neurotransmitatorul dopamina are un rol important in dependente. Iar despre naloxona trebuie sa stim ca este un medicament care ajuta la blocarea receptorilor opiozi.

Un simplu spray nazal poate trata dependenta de jocurile de noroc

O echipa de oameni de stiinta din Finlanda a conceput un spray nazal care contine acest medicament, naloxona. Se incearca in acest fel oprirea supradozelor de opioide. In concluzie, dependenta de jocurile de noroc ar putea fi tratata cu un simplu spray nazal.

In trecut s-a mai incercat folosirea acestei substante in capsule. Insa pentru ca trebuiau inghitite cu circa o ora inainte, ca sa-si faca efectul, rezultatele nu au fost cele dorite.

Doar peste un an si jumatate vom afla daca acest spray va fi eficient in tratarea dependentei de jocurile de noroc sau nu. Pana atunci trebuie sa fie folosit timp de 3 luni de cei implicati in acest studiu, adica de cobai. Iar dupa trebuie centralizate rezultatele, pentru a se afla daca a fost eficient sau nu.

Partea buna este ca avem o sansa!

sursa imaginii: http://bit.ly/2Dp3ybI