Realitatea pe care aleg sa o vad in Ajunul Craciunului

Sunt convins ca randurile de mai jos nu o sa va placa, dar sunt realitatea. Chiar daca nu realitatea pe care ne dorim sa o auzim sau vedem in Ajunul Craciunului.

Dar pentru ca exista si este un subiect care ma ingrijoreaza, merita scris despre.

O treime din mancarea produsa intr-un an se arunca. Unul din sapte persoane se culca flamand. Sunt statistici ingrijoratoare, dar reale.

Putem face ceva in acest sens? Putem face! Orice mica schimbare din jurul nostru poate sa ne faca viata mai buna. Noua si celor din jurul nostru.

Realitatea pe care alegem sa o vedem e cea in care traim

Si cel mai important lucru cu care putem incepe este sa invatam sa consumam atat cat avem. Din toate punctele de vedere avem de castigat daca respectam asta.

Financiar: nu mai cumparam mai mult decat avem nevoie si economisim bani.

Starea noastra generala de sanatate are de castigat pentru ca mancam tot timpul mancare proaspata.

In plus, protejam cat de cat si planeta, nu mai poluam atat de mult.

Daca aveti mancare in plus, mancare pe care nu o mai consumati, alegeti sa o dati celor care nu au sansa la o masa calda pe zi.

Fii mai bun sau cel putin incearca

Este important sa invatam sa impartim cu cei din jur, pe cat posibil.

Pas cu pas, prin gesturi marunte, reusim sa fim mai buni. Nu revolutionam nimic, nu schimbam lumea. Dar reusim sa fim o varianta mai buna a noastra, iar asta cred eu ca este foarte important.

Cu toate ca in Ajunul Craciunului tindem sa ne gandim la cadouri, familie, mancare (ordinea e dupa cum vreti voi sa fie), uneori ar trebui sa ne gandim la noi.

Sa incercam sa fim o varianta mai buna a noastra. Sa facem bine, sa gandim pozitiv, sa fim mai buni cu cei din jur. Sa ne iubim unii pe altii si daca nu putem face asta macar sa nu facem rau.