Reinnoirea permisului auto expirat: o procedura interesanta!

Reinnoirea permisului auto expirat. Despre asta este vorba astazi.

Despre cum am luat permisul si cat de greu mi-a fost la inceput, am scris deja in D’ale condusului. Are si cateva parti interesante, eram ceva mai amuzant in 2016.

O sa ma repet si voi scrie si aici ca mi-a fost greu ca si incepator. Dar, dupa 10 ani de condus si peste 300k kilometrii (nu stiu daca am ajuns deja la 400), pot spune ca nu e imposibil.

Sa conduci poate deveni o pasiune, chiar daca la inceput nu ai considerat ca vei face asa ceva vreodata.

Astazi vreau sa-mi vars “naduful” despre cat de mult timp pierzi ca sa-ti reinnoiesti permisul auto expirat.

Reinnoirea permisului auto expirat: acte necesare!

Trebuie platita o taxa. Asta e partea simpla, pentru ca poate fi platita la banca, posta, ghiseu, prin internet banking.

Apoi trebuie sa ai o fisa medicala pe care sa scrie ca esti apt pentru a conduce. Si asta e ceva mai complicat. De ce?

Pentru ca trebuie sa cauti prin lista de clinici una care sa aiba disponibilitate, sa nu-ti ceara si copie dupa testamentul bunicilor, dar si una cu un pret rezonabil.

Si ai de sunat. Neavand medicul de familie in Bucuresti si ceva probleme medicale, a durat ceva pana sa gasesc o clinica care sa-mi convina din toate punctele de vedere.

Dupa vreo 2 ore de examinari, reusesti sa primesti si fisa minune.

Tine cont si de …

Iti mai trebuie actul de identitate in original si copia, clar si buletinul expirat. Cu toate astea te prezinti la ghiseu, inca nu am ajuns acolo.

Din cate stiu de la M., in vreo 2 ore il primesti, dupa ce-ti depui actele. Daca am si norocul ei, mai stau 2 ore pentru ca au gresit ceva (cu toate actele in fata).

Mai astepti, ce poti sa faci, doar nu credeai ca-ti iese din prima.

Faci scandal? Dai ochii peste cap? Da de unde, nu-ti prea permiti, ca te amana pana cand ajungi sa-ti chemi prietenii sa-ti conduca masina.

Inarmati-va cu rabdare in aceasta “procedura” si incepeti din timp. Nu uitati ca e doar o data la 10 ani! Ce norocosi suntem!