Renunta oamenii la carne doar pentru ca e la moda?!

Inca nu am reusit sa inteleg de ce a ajuns sa fie la moda renuntarea la carne. Inteleg cazurile medicale sau persoanele care renunta la carne din prea multa dragoste pentru animale. Nu inteleg de ce s-a transformat vegetarianismul (si ale lui variante) in trendul secolului XXI.

Daca dati o scurta cautare pe Wikipedia va familiarizati rapid cu tot ce inseamna sa fii vegetarian, vegan, in functie de alimentele la care renunti definitiv.

Va prezint, pe scurt, cele mai importante si cunoscute tipuri de vegetarieni!

Vegetarienii sunt cei care renunta la toate produsele care au provenit din macelul animalelor, iar veganii sunt cei care renunta la TOT ce tine de produsele animale (adica au un regim alimentar format din plante).

Veganii nu consuma nici miere si lupta impotriva folosirii pielii sau a blanii animalelor. Sunt acele persoane pe care le vei vedea tot timpul in protestele pentru drepturile animalelor.

Veganii sunt cei mai inversunati si pe ei ii inteleg de ce au ajuns la acest nivel. Acestia sunt in numar restrans, cel putin la noi in tara! Pentru ca fetele din Romania care renunta la carne sunt cele care poarta blanita, pantaloni de piele si posete cat mai scumpe (tot din piele, clar).

Sa continuam!

Vegetarienii care consuma produse lactate se numesc “Lacto vegetarieni“, cei care consuma oua dar nu si produse lactate se numesc “Ovo vegetarieni“, iar cei care care le consuma pe amandoua “Lacto-Ovo vegetarieni“. Cei care consuma miere se numesc “Api vegetarieni“.

Cea mai noua categorie a vegetarienilor este “Semi-vegetarianismul”, o categorie care este inca condamnata de catre Societatea Vegetariana pentru ca a consuma peste nu inseamna a fi vegetarian. Semi-vegetarienii pot consuma peste sau fructe de mare, chiar si lactate, oua sau mezeluri.

A crede in ceva cu adevarat si a fi la moda sunt doua lucruri diferite!

Asa cum am scris si putin mai sus, nu contest importanta vegetarianismului. Initial cu totii am fost vegetarieni, pana in momentul in care “Mama Evolutie” ne-a invatat ca pentru a fi mai puternici, mai rapizi si mai multi, trebuie sa vanam si sa consumam carne.

Nu contest nici importanta protejarii animalelor la nivel mondial si ii inteleg si pe cei care se uita la puiul din farfurie si il vad “zburdand pe campii”. Eu am o “problema” doar cu cei care sunt la moda in a fi semi-vegetarieni si o mai si sustin sus si tare de fiecare data. Ca si cand “Am 3 coaie, tu cate ai?”.

Va postez un videoclip pe care l-am vazut pentru prima data ieri si care sper sa va aduca un zambet pe buze.

Tipa de mai jos (Stephanie Potakis) este o grecoaica din Statele Unite (Chicago) care a decis in clasa a patra, singura si fara a fi influentata de familie, ca vrea sa renunte la carne pentru “o lume mai buna”. Dupa 22 de ani decide sa manance pentru prima data carne, iar reactia ei este foarte interesanta.

sursa imaginii: fanpop.com