Retelele de socializare ne schimba viata, uneori in rau.

Retelele de socializare ne schimba viata. Chiar daca dorim sa credem ca in bine, de cele mai multe ori in rau.

Intram din curiozitate, din dorinta de a socializa cu prietenii sau poate chiar cu necunoscutii. Ne amagim ca este doar un refugiu din calea vietii de zi cu zi.

Si ajungem sa petrecem o mare parte din viata in mediul online si implicit pe retelele de socializare.

Indiferent de caracter, vom gasi ceva sa ne “avantajeze”. De la Facebook si pana la Instagram sau TikTok, toate aceste platforme vor ajunge sa ne rapeasca ore intregi, zilnic.

Retelele de socializare: ar trebui consumate cu moderatie

Daca ar aduce doar ceva pozitiv in viata noastra, nu as avea nimic de obiectat. Cunosc insa, din pacate, foarte multe cazuri in care sunt numeroase aspecte negative.

Copiii/adolescentii sunt influentati de tot ce vad si aud. Pentru ca ei au pierdut contactul cu parintii, din lipsa timpului si uneori a nepasarii, ajung consumatori pentru orice.

Neavand caracterul format, le este foarte greu sa faca diferenta dintre ce e bun si rau, negativ si pozitiv.

Astfel vor fi frustrati, nemultumiti de viata pe care o au, atat din punct de vedere emotional, cat si fizic sau financiar.

Cel mai mare pericol sunt tinerii

Apar cele mai urate frustrari. Ca nu pot avea lucrurile pe care si le doresc, persoanele sau ca ei nu pot fi asa cum sunt altii.

Si de aici apar caractere care vor interactiona ca atare cu cei din jur. Vesnic nemultumiti de ei si de societate, cu idei formate de multe ori eronat, doar prin observarea unor universuri limitate.

Aveti grija de continutul pe care il consumati, pentru ca acesta va poate influenta viata mai mult decat considerati.

Pentru o viata sanatoasa se recomanda consumul echilibrat atat pentru stomac, cat si pentru creier.