Risipim prea mult, dar avem solutii. Afla si tu ce poti face!

Risipim foarte mult, de la mancare si pana la bunuri. Nu doar ca poluam, dar ne afecteaza si portofelul.

M spune de multe ori ca suntem cuplul minune: ambii obsedati cu economiile si ea si cu planeta. Am invatat multe de la ea in ultimii ani si incercam, pe cat posibil sa facem cat mai multe putem.

Asta nu doar pentru ca e la moda, pentru ca atunci cand noi am inceput nu era, ci pentru ca e bine si pentru buzunarul nostru.

Stiu ca pare greu sau ca ne luam din timpul nostru liber, dar in timp veti realiza ca e un stil de viata si nu e deloc dificil.

Cum poti incepe sa ai grija de portofelul tau

In primul rand puteti incepe cu plasele de cumparaturi. Cred ca asa am inceput si noi. Acum vreo 8-10 ani, nu mai retin exact.

Alegeti sa va luati plase din material, acele deja celebre sacose. Sunt rezistente si le puteti refolosi. Le spalati in masina si le utilizati din nou. Inainte aveam plase facute de mama lui M, dar acum le cumparam de la market.

Folosim foarte putin plastic. In casa avem doar sticlele de apa si caserolele de carne sau iaurt. Ne-ar placea sa ne cumparam in recipiente de sticla, dar momentan nu ne permitem.

Tot acest plastic de la alimente il punem la gunoi selectiv.

Risipim, dar si gandim!

Nu cumparam niciodata mai mult decat mancam. Avem cateva caserole de la ikea din plastic reciclat si in ele tinem resturile de la mancare. Sunt transparente si stim tot timpul ce avem in frigider.

Astfel nu aruncam niciodata mancare, cat cumparam gatim si consumam.

Daca s-a spart o cana sau o farfurie, sigur ii gasim o intrebuintare. Punem putin pamant si niste seminte si facem o mini-plantatie sau plantam o floare.

Suntem copii ai perioadei comuniste si nu am avut jucarii, asa ca imaginatia ne este dezvoltata. Gasim o intrebuintare pentru orice “ciob”, astfel incat sa facem si economie si sa avem putin mai multa grija de planeta.

Ati vazut si voi ce vremuri urate ne asteapta cu incalzirea globala.