Roboteii zburatori incep sa prinda contur

Lideri mondiali in ceea ce priveste comertul online, amazon.com este compania americana care a inceput ca si o librarie online si a ajuns sa fie cel mai mare vanzator online al zilelor noastre. Treptat, acestia si-au diversificat produsele vandute, astfel de la carti si DVD-uri au inceput sa vanda jocuri video, electronice, mobila, jucarii, bijuterii, mancare, si alte produse. Lansat in anul 1995, amazon.com si-a primit numele dupa unul dintre cele mai mari rauri din lume (si anume fluviul Amazon), iar in zilele  noastre compania a ajuns chiar sa isi vanda propriile produse (Amazon Kindle e-book reader sau Kindle Fire tablet computer).

Raspanditi la nivel mondial, amazon.com nu mai are nevoie de prezentare nici chiar in tarile mai putin dezvoltate in ceea ce priveste universul online (cum ar fi si tara noastra). Dand dovada de profesionalism, incredere si loialitate, acestia au multumit milioane de clienti la nivel mondial. Personal ma numar printre clientii multumiti ai acestui site, tot ce am achizitionat fiind de calitate si la un pret corect.

Insa, asa cum se intampla in cele mai multe situatii de comert online, exista si un aspect mai putin placut, si anume: timpul mare de asteptare pentru primirea produselor comandate. Pentru ca mai multi clienti au semnalat acest inconvenient si pentru ca incearca in permanenta sa fie cei mai buni si sa ofere cele mai bune servicii, amazon.com au inceput deja sa caute solutii pentru a rezolva aceasta situatie.

Astfel, conform informatiilor oferite de catre cei implicati in conducerea companiei, in 4 sau 5 ani coletele vor ajunge la clientii aflati pe teritoriul Statelor Unite ale Americii in doar 30 de minute. Daca va intrebati cum este posibil acest lucru, trebuie sa stiti ca programul se numeste Amazon Prime Air si va presupune livrarea coletelor prin drone (adica roboti zburatori).

Nu este o informatie care se poate incadra in domeniul Stiintifico-Fantastic, cercetatorii companiei lucreaza deja de mai multi ani la realizarea acestui sistem inovator de livrare. Din pacate pana vor ajunge si la noi in tara dronele sa ne sune la usa si sa ne inmaneze adidasii mult doriti mai este mult de asteptat. Daca tinem cont si de faptul ca amazon.ro inca nu exista, atunci trebuie sa ne multumim cu Emag-ul nostru care “face legea” in ceea ce priveste comertul online din spatiul Carpato-Danubiano-Pontic.