Romaqua Group

Compania Romaqua Group SA este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi din tara. Produsele comercializate sunt: apa minerala, berea si bauturile racoritoare, urmand sa se extinda anul acesta prin introducerea berii imbuteliate la sticla.

Brandurile de bere comercializate de grupul mai sus mentionat sunt Albacher si Dorfer. Momentan inca nu stim pentru care dintre cele 2 vor scoate varianta la sticla, probabil vor lansa ambele branduri in acest segment de piata.

Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unei investitii de 10 milioane de euro, iar fabrica din Sebes, judetul Alba, va beneficia de aceasta suma. Acest proiect a fost amanat inca din 2009, din cauza crizei economice, insa in prima jumatate a anului curent se doreste finalizarea lui. Se doreste ca productia de bere sa creasca cu aproximativ 50 %.

In prezent in fabrica colosilor, se produc anual 1 mil de hectolitri/an, respectiv 286 tone/zi, iar investitia vrea sa ridice capacitatea de productie  la 1,4 milioane hectolitri/an, respectiv 400 de tone/zi.

Romaqua Grup are un personal de 250 de angajati in fabrica din Sebes, iar noul proiect va atrage inca 100 de noi angajati, care vor ajuta la indeplinirea maretului proiect.