Sa obtii o viza pentru SUA nu va mai fi “floare la ureche”

Vrei sa ajungi in Statele Unite ale Americii? Nimic mai simplu, ai nevoie de o viza. Stii ca trebuie sa-ti depui “dosarul”, apoi trebuie sa mergi la Ambasada. Cateva taxe si acte completate.

Daca scopul tau este turistic sau pleci in interes de afaceri, atunci vei obtine relativ usor viza. Trebuie doar ca toate actele tale sa fie in regula.

Viza in SUA

In ultimii ani, de cand intregul proces de acordare a vizelor a devenit ceva mai strict, au aparut tot felul de noi conditii.

S-ar putea ca pentru a obtine viza sa fii nevoit sa oferi date mult mai “personale”. Adica sa fii nevoit sa le oferi adresele conturilor folosite in ultimii 5 ani pe retelele de socializare. Adresele de e-mail sau numerele de telefon folosite, tot in ultimii 5 ani, fiind de asemenea cerute.

Da, pare greu de crezut ca vor putea fi verificate toate aceste informatii. Si Da, pare violare a propriei identitati. Tocmai atunci cand iti doresti sa ajungi in cea mai “democrata” tara.

Dar, daca aceste noi reguli vor fi votate, in 60 de zile vor fi deja si aplicate. Asa ca, daca iti doresti o vacanta in SUA si nu ai vrea sa vada nimeni ce ai postat pe Facebook atunci cand a fost ales noul presedinte american, atunci aplica acum.

Noi reguli

Traim vremuri agitate, ideal ar fi sa nu starnim si noi mai multe “valuri”. Nu mi se pare neaparat ceva in regula ce se intampla tocmai in tara construita pe permisiunea convietuirii tuturor natiunilor. Dar, cine sunt eu sa judec sau sa schimb ceva. Nimeni!

Asa ca, pana la urma, daca aceste noi conditii vor fi votate, inseamna ca americanii isi doresc asta sau reprezentantii lor.

Oricum in viitorul apropiat nu aveam planuit sa ajung acolo, asa ca nu ma afecteaza. Iar activitatea mea pe retelele de socializare este aproape inexistenta, asa ca … toate bune.

sursa imaginii: https://bit.ly/2q2jTtd