Sarbatorile de iarna si mancatul in exces ne pot face rau!

Dupa sarbatorile de iarna nu iti doresti sa ajungi la spital, pentru ca vei avea foarte mult de asteptat.

Sute, chiar mii de romani ajung in aceasta perioada la spitalele cu profil gastroenterologic. Marea problema este ca lumea nu-si cunoaste limitele si nu este constienta de faptul ca alimentatia chiar ne poate omori.

Traditia presupune si mancat in exces

Ne adunam cu totii in jurul bradului. Strabatem sute si chiar mii de kilometri pentru a fi alaturi de cei dragi noua.

Toata mancarea traditionala romaneasca presupune prea gras sau prea dulce. Sarmale, carnati, fripturi, salate cu multa maioneza, prajituri cu osanza, prajituri cu creme, torturi.

Nu ne cunoastem limitele, uitam ca mancam prea mult intr-o perioada scurta de timp. Si toate astea contribuie la o stare generala de disconfort, balonare, greata, dureri si chiar probleme mult mai grave.

In cazul in care sunteti norocosi si nu ajungeti la spital, trebuie sa incercati sa aveti grija de voi.

Cateva sfaturi utile pentru sarbatorile de iarna

Mancati putin si des, chiar daca optati pentru mancaruri mai grase sau mai dulci. Nu va culcati dupa masa! Incercati sa va plimbati sau sa faceti prin casa diverse activitati care nu implica un efort marit.

Nu ganditi negativ. Daca va e rau pentru ca ati mancat prea mult nu va ganditi doar la asta, pentru ca nu va ajuta cu nimic. In cel mai rau caz va panicati.

Sarbatorile de iarna nu ar trebui sa fie un motiv pentru ca sa ne dam “frau liber” poftelor. Trebuie sa stim sa ne limitam, nu doar in aceasta perioada, ci tot timpul.

Doar mancand rational, diversificat, echilibrat, cat mai sanatos posibil, doar asa vom fi fericiti. Pentru ca, asa cum bine stim, atunci cand nu suntem sanatosi nu putem fi nici fericiti.

Incercati sa nu transformati sarbatorile de iarna intr-un motiv de a ajunge la urgente.

sursa imaginii: http://bit.ly/2kYenGv