Sezonul sarbatorilor de iarna incepe. Esti pregatit?!

Am intrat oficial in sezonul sarbatorilor de iarna. A venit si iarna, cel putin la noi in capitala.

Pentru ca urmeaza cea mai apreciata si asteptata sarbatoare din an, insotita de zile libere, ati inceput sa faceti planuri.

Cei mai multi prefera sa-si petreaca Craciunul in familie. Fie ca merg pe la casele parintesti, fie ca aleg sa aiba invitati oameni dragi lor.

Cei mai “rebeli” isi aleg vacante undeva unde pot schia sau unde pot face plaja. In functie de preferinte. Si de posibilitati.

Sezonul sarbatorilor de iarna ne poate duce pe meleaguri mioritice

Tara noastra ne poate oferi locatii si peisaje de iarna care sa ne taie respiratia. Paduri de brazi acoperiti de zapada, lacuri inghetate, rauri de munte si turturi de gheata.

Strazi pavate, targuri de Craciun, cladiri cu aspect medieval. Toate in miros de vin fiert cu scortisoara, cozonaci, poate chiar si ceva fripturi, ciolane, fasole, carnaciori.

Aproape orice ne dorim gasim.

Sibiu, Sighisoara, Brasov, Sinaia, Balea Lac, Bucovina, Maramures. Sunt multe orase si/sau zone pe care merita sa le vedem.

Alege din timp aventura dorita

Chiar daca sunt de multe ori preturi exagerate in perioada sarbatorilor, daca va cautati din timp si nu chiar in “buricul targului”, cu siguranta veti reusi sa va planificati o aventura frumoasa.

Puteti merge si in alte tari, in cazul in care va doriti asta. Viena, Bratislava, Budapesta, sunt cateva orase frumoase in aceasta perioada.

Cu siguranta Elvetia, Danemarca si tarile nordice sunt ceva mai “potrivite”, dar pentru astfel de vacante e nevoie de ceva mai multa implicare. Din toate punctele de vedere.

Sfatul meu este, orice alegeti, sa acordati timp si rabdare cautarii. Sa va orientati din timp si sa nu va aruncati asupra “primului venit”.

Nu stii niciodata ce chilipiruri gasesti, daca mai dai cateva click-uri si mai astepti o zi sau doua.