Sfaturi utile pentru parinti: un inel gingival care poate face minuni!

Ce sfaturi utile puteti primi de la un barbat care inca nu a avut onoarea sa fie tata?!Ei bine, destul de multe.

Pare greu de crezut, dar sunt si barbati care se implica activ in cresterea unui copil. Chiar daca nu este al lui. In cazul meu pentru ca am multi prieteni, cunostinte, vecini, care au deja copii.

Una din cele mai interesante perioade a fost atunci cand fratele meu a devenit tata. Emotiile primului nascut in familie sunt greu de descris in cuvinte.

Oricat te bucuri de “mostenitorul tronului”, ajungi sa ai zile sau nopti in care simti ca nu mai poti, ai ajuns la limita.

Cele mai grele momente pentru noi, ca si familie, au fost atunci cand i-au aparut dintii de lapte.

Cum poti sa-ti ajuti copilul atunci cand are dureri?

Nopti nedormite, plansete. Refuza mancarea, nu mai putea fi linistit, facea temperatura. Este sfasietor sa-l vezi cum sufera si nu poti sa-i faci ceva.

Pe noi ne-a ajutat un inel gingival careia i se mai spune si Matchstick Monkey sau maimutica dentitie. Am gasit aceasta solutie intamplator, dupa ce incercasem deja multe metode “clasice”.

Le stiti si voi: o carpa moale pusa in frigider (congelator) cu care sa-i masezi gingiile, distrasul atentiei sau aplicarea locala a anestezicelor folosite si recomandate de catre pediatru.

Toate acestea sunt insa obositoare si pentru parinte si pentru copil.

Ideal ar fi sa gasiti jucaria perfecta care sa-l ajute pe cel mic sa scape de durerea aparitiei primilor dintisori.

Un inel gingival care poate fi de un real ajutor

De ce recomand aceasta maimutica? Pentru ca este facut din materiale de calitate, nu este toxica, poate fi “manevrata” cu usurinta de cel mic.

Se poate curata foarte usor in sterilizator sau in masina de spalat de vase. Arata bine, este viu colorata si atragatoare pentru copil.

In plus, are si o parte mai dura in spate (capul) care poate fi folosita ca si o periuta de dinti. Astfel cel mic se va obisnui inca din primele luni cu spalatul pe dinti. Ceea ce este foarte important, in opinia mea.

Ce v-as putea recomanda sa nu faceti. Neaparat! Sa nu cumva sa-l dati pe gingii cu spirt sau alcool si sa nu-i dati copilului sa manance orice este tare. Riscati sa-l intoxicati si respectiv inecati.

Stiu cateva cazuri de genul acesta si nu ati vrea sa fiti in locul parintilor care aproape si-au omorat copilul.