Sfaturile pot fi cadouri importante de Craciun. Abuzati de ele!

Cele mai frumoase cadouri pe care le putem face sunt sfaturile, sugestiile, recomandarile. Din categoria cadourilor care nu ne costa nimic.

Poate unii dintre voi ati observat ca scriu destul de des despre cum ar trebui sa ne “hranim” corpul. Pentru un barbat, se poate spune ca acord o importanta prea mare acestui aspect.

De mai bine de 7 ani ma “lupt” cu o boala cronica, autoimuna ar spune unii. O boala a sistemului digestiv, generata de un sistem imunitar care nu functioneaza cum ar trebui.

Nu-mi place sa scriu despre asta si cu atat mai mult sa intru in detaliile experientelor generate de-a lungul anilor. Sunt prea multe, prea dureroase, atat fizic, cat si psihic.

Viata e destul de grea, nu va ajuta cu nimic sa-mi stiti povestea.

Alegeti sfaturile ca si cadouri de sarbatori

Ce va pot spune, ceva ce va poate ajuta, este ca tot ceea ce consumam conteaza.

Tot ceea ce consumam atat fizic, cat si psihic sau pe plan sentimental.

Despre planurile psihic si sentimental nu sunt in masura sa va dau lectii, pentru ca si eu inca “lupt” sa le mentin in parametrii normali.

Va pot ajuta cu ceea ce consumam fizic, adica hrana.

Este extrem de important sa fim atenti la alimentatie. Exclus sa cadeti in extreme. Nu trebuie sa deveniti vegetarieni, vegani sau orice altceva.

Trebuie sa mentineti echilibru si moderatie. Astea trebuie sa fie cuvintele care va domina viata. Echilibru si moderatie in tot ceea ce consumati.

Echilibru si moderatie …

Nu trebuie sa renuntati la nicio categorie alimentara, dar nu trebuie sa faceti niciun exces. Cate putin din fiecare, cu o pondere mai mare a alimentelor sanatoase, gatite la fel.

Stiu ca urmeaza Craciunul si numeroasele bunatati de pe mesele romanilor. Nu spune nimeni sa mancati doar salate.

Puteti gusta o sarma, o bucatica de salam, o salata de boeuf. Dar in cantitati normale si incercati sa compensati cu o masa sanatoasa, urmatoarea.

Alcoolul in exces nu este de asemenea sanatos. La fel si dulciurile. Orice faceti tineti cont de moderatie si echilibru. E tot ce conteaza.

Este si cel mai important sfat pe care vi-l pot da.