Shawarma si kebab-ul ar putea ajunge sa fie interzise

Nu esti roman daca nu ai mancat cel putin o data in viata shawarma si kebab. Aceste mancaruri, sa le zicem “orientale”, ne cuceresc prin gustul delicios si reprezinta cea mai buna mancare pentru toti gurmanzii.

Combinatia de carne, legume, lipie, sosuri si condimente, toate atent selectionate, reprezinta un fel de “curcubeu” pe cerul gurii.

Cum ar fi daca, sa zicem ca, de maine, in toata Uniunea Europeana, ar fi interzisa vanzarea acestui tip de mancare? Sa nu uitam ca asta ar insemna ca si noi, romanii, am fi privati de la aceasta delicatesa.

Motivul acestei decizii este unul singur, si anume fosfatii. Ce sunt acestia, probabil va intrebati!?

Corpul nostru este complex si stie cumva sa functioneze foarte bine. Trebuie insa sa stim sa mancam diversificat, echilibrat si sa ne hidratam cat mai bine.

Din categoria mineralelor, alaturi de calciu, fosforul joaca un rol important. Am putea spune ca foarte important, pentru ca din punct de vedere cantitativ este mai mult. In comparatie cu deja celebrul calciu.

De ce se interzice shawarma si kebab?

Probabil nu stiati, dar fosforul aduce numeroase beneficii sanatatii noastre: inima, muschi, nervi, rinichi, oase, dinti, tesuturi. Ca si orice alt mineral, excesul sau lipsa lui poate duce la grave afectiuni. Imaginati-va cat de multe probleme de sanatate poate cauza fosforul, doar afectand toate sistemele noastre.

Fosforul anorganic, adica fosfatii, se regaseste sub forma unor aditivi alimentari. Acestia se folosesc in industria alimentara in cantitati mari, iar shawarma si kebab-ul sunt mancaruri care contin acesti aditivi (pentru a pastra fragezimea carnii – presupun).

La nivel european este o industrie de miliarde de euro. Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna asta, o sa va dau exemplu doua dintre cele mai puternice tari.

In Marea Britanie si Germania se consuma zilnic 1,3 milioane, respectiv 3 milioane de shawarma si kebab. Ce ziceti de aceste cifre?!

In prezent se incearca interzicerea fosfatilor, pentru a proteja sanatatea milioanelor de oameni care consuma zilnic acest tip de mancare. Daca vor reusi sau nu, ramane sa vedem in viitorul apropiat!

sursa imaginii: http://bit.ly/2A8Clbs