Soferii Uber pot influenta tarifele

Scrisesem ieri despre promotia celor de la Uber, iar astazi am citit un nou articol despre acestia, pe independent.co.uk. De aceasta data unul nu tocmai placut pentru noi, platitorii!

Se pare ca uneori clientii Uber platesc mai mult pentru cursele lor, pentru simplul fapt ca soferii au invatat cum sa “jongleze” cu aplicatia.

Conform unui studiu efectuat in orasele Londra si New York, soferii Uber pot “controla” tarifele curselor. Cum fac acest lucru?

Delogari masive, simultane, din aplicatie, acestea sunt cheia!

Se pare ca tot ce trebuie sa faca este sa se delogheze masiv (in acelasi timp) si in acest fel aplicatia (observand ca au ramas putini soferi online) va creste preturile curselor.

La scurt timp dupa delogare soferii vor putea intra din nou in aplicatie si vor putea prelua noile comenzi la preturi mai mari.

Conform studiului, cei din conducerea companiei sunt constienti ca soferii practica, ocazional, saptamanal, aceasta metoda neortodoxa, insa nu au ce face.

Singurul lucru pe care l-au facut periodic a fost motivarea financiara a soferilor, astfel incat acestia sa fie multumiti si sa nu se mai foloseasca de orice “bug” al aplicatiei.

Probabil in Romania nu folosesc inca aceasta metoda!

La noi in tara nu cred ca reusesc sa faca acest lucru, pentru ca nu sunt foarte multi soferi Uber. Asta in primul rand.

In al doilea rand, la noi cei care folosesc Uber stiu cat ar costa o cursa normala si daca nu sunt multumiti de planul tarifar oferit de acestia vor refuza cursa in detrimentul taximetristilor “de cartier”.

Nimeni nu se poate juca cu banii romanilor, decat ei! Noi avem o regula nescrisa: ne furam doar intre noi! Glumesc!

Calatorii placute si cat mai convenabile, dragii mei!

sursa imaginii: http://bit.ly/2wo9hGA