Spre ce alimente sa ne orientam in lupta cu pierderea parului?

La fel ca si barbatii, si femeile se confrunta cu pierderea parului. Chiar daca in randurile barbatilor este accentuata si des intalnita aceasta problema.

Sunt multe cauze pentru o pierdere accelerata a parului. Fie ca este vorba despre o mostenire genetica, fie ca avem anumite probleme de sanatate.

Cateva motive care duc la pierderea parului

Privarea de somn, stresul, lipsa anumitor vitamine, bolile autoimune, diabetul. Reprezinta o parte importanta din factorii care au ceva de “spus” in “problema” podoabei noastre capilare.

Exista totusi cateva alimente care consumate cu regularitate ne ajuta sa mai castigam “puncte” in batalia cu chelia.

Daca cititi acest articol, incercati sa va orientati cat mai des spre consumarea lor.

La fel ca si unghiile, parul este o fibra proteica. Motiv pentru care, alimentele bogate in proteine ne pot ajuta sa avem un par mai frumos si mai rezistent.

Specialistii ne recomanda consumul somonului, peste bogat in vitamine si acizi grasi omega-3.

Proteinele ne ajuta sa producem keratina, o componenta foarte importanta din structura parului.

Ce alimente trebuie sa consumam?

Lipsa de zinc din organism duce si la caderea parului. Invatati sa consumati alimente bogate in zinc, iar astazi va recomand stridiile (de ce nu!).

Spanacul este foarte important pentru un par sanatos. De ce? Pentru ca este bogat in fier, vitamina D si C, toate aceste ingrediente avand un rol important in incetinirea procesului de cadere a parului.

Pentru sanatatea parului nostru trebuie sa invatam sa consumam si nuci si seminte. Acestea contin numerosi antioxidanti, acizi grasi Omega-3 si Omega-6.

Ca si tratament local puteti folosi mierea, aceasta avand un rol esential in aspectul scalpului si a firului de par.

Inainte de a incepe orice fel de tratament declarat “minune” in lupta cu pierderea parului, cereti sfatul unui medic specialist.

Aflati care este motivul pentru care va confruntati cu aceasta problema. Doar asa veti putea beneficia de un tratament corect si complet!

sursa imaginii: https://bit.ly/2A8EEvO