Stiai ca nu e bine sa mergi la cumparaturi flamand?!

Cand mergi la cumparaturi incearca sa nu ajungi flamand. Este o recomandare de bun simt. Pentru ca vei cumpara mai multe decat ai nevoie.

Acum ma refer strict la cumparaturi alimentare, cele din supermarket sau market. Se pare ca nu e bine nici sa stai prea mult cu ochii in ecranul telefonului.

Acelasi motiv, ajungi sa cumperi mai multe decat ai nevoie.

De multe ori tindem sa comparam produsele gasite, din punct de vedere al pretului, cu cele din alte magazine. Iar daca merita, sa le si cumparam.

Uneori insa stam pe retele de socializare si nu mai suntem atenti la ceea ce cumparam. Fie ne luam prea multe, fie nu luam ceea ce avem nevoie.

Mergi la cumparaturi focusat pe ce ai de facut

Este ca si atunci cand traversezi strada cu ochii-n telefon, risti sa mori “ca prostul”.

Cu toate ca viata noastra este acum “legata” de ecranul telefonului mobil, trebuie sa invatam sa tragem linia.

Stiu ca nu mai avem timp, ca unii dintre noi chiar folosim telefonul doar pentru munca. Cu toate astea, trebuie sa intelegem ca anumite lucruri trebuie sa le facem concentrati acolo.

Cumparaturile sunt unul dintre el. Daca pleci de acasa cu o lista predefinita, in cap sau in telefon, totul e simplu.

De regula daca nu este coada la casa de marcat, imi termin cumparaturile in maxim 15 de minute. Si aici ma refer la cumparaturi generale.

Alege sa nu urmezi turma

Stiu ce cumpar, nu irosesc timpul sa vad toate produsele. Merg focusat si nu pierd inutil timpul. Daca facem fiecare lucru focusati, vom reusi sa terminam mai repede acel task.

Facand mai multe in paralel, vom reusi doar sa ne frustram ca nu le terminam. Cam asta e sfatul meu, in general, pentru tot ceea ce faceti.

Incercati sa nu va pierdeti viata in ecranul telefonului mobil. Adevaratele relatii si prietenii sunt cele reale, nu cele din telefon.

Invatati sa va traiti viata asa cum va place si cum va doriti,  nu mai urmati “turma”.