Stresul ne cauzeaza foarte multe probleme. Cum scapam de el?!

Stresul ne impiedica sa ne traim viata la adevaratul potential. Este si factorul care duce la cele mai multe imbolnaviri si decese.

Nu degeaba stresul este considerat “boala secolului” de catre tot mai multi specialisti din diferite domenii.

Cum ajungem sa fim atat de stresati si de ce nu putem controla acest fenomen? Asta este destul de greu de spus.

Fiecare om este diferit, unic. Ceea ce ma streseaza pe mine probabil nu te va stresa si pe tine.

Chiar daca motivele pentru care ne stresam pot fi diferite, rezultatul este acelasi. Corpul nostru, atat psihicul, cat si fizicul, nu va fi in regula.

Stresul poate fi controlat. Afla cum!

Nu putem scapa definitiv de factorii stresanti din viata noastra. Pentru ca o parte din ei nu-i vom putea controla.

Putem insa sa invatam sa scapam cat mai repede de stres.

Printre cele mai importante sugestii este sa invatam sa ne controlam respiratia.Daca vom reusi sa ne incetinim ritmul respiratiei vom reusi si sa ne calmam.

Putem incerca sa bem un ceai din plante care ne ajuta sa ne relaxam (roinita, lavanda) sau putem apela la bomboane mentolate.

Tine cont si de …

Un truc care ma ajuta de fiecare data este sa ma gandesc la ceva placut. Fie o amintire draga, fie o locatie exotica, fie sa vizualizez un videoclip sau sa ascult o melodie.

Orice ma duce cu gandul departe de situatia stresanta care-mi cauzeaza starea de care vreau sa scap.

De multe ori situatiile stresante apar si pentru ca nu putem controla lucrurile. Din acest motiv mentinerea unei stari de curatenie este importanta.

Invata sa-ti tii in ordine lucrurile pe birou, la locul de munca, in masina sau acasa. Vei observa ca scapi de multe situatii stresante in acest fel.

Indiferent ce metoda adoptati, incercati sa faceti astfel incat sa nu stati prea mult timp stresat. Oricum nu veti rezolva mai repede sau mai bine sarcinile.